Kamfestanje!

Med 7. in 16. avgustom 2015 se bo v Kamniku odvil že 12. Kamfest, največji poletni kulturni festival v širši regiji. V desetih dneh se bo odvilo preko 100 dogodkov – od koncertov za širšo množico in bolj izbrane okuse ter gledaliških predstav za otroke in odrasle, pa vse do uličnih predstav in športnih dogodkov za staro in mlado. Organizator, Kulturno društvo Priden možic, letos pričakuje (če bo le vreme dalo) preko 30.000 obiskovalcev.

 

Program festivala je objavljen na spletni strani www.kamfest.org.

 

Poudarki in novosti programa:

– Glavni oder z velikimi glasbenimi zvezdami, kot so Rambo Amadeus (Črna gora), Demolition group, Lačni Franz, Noctiferia in TBF (Hrvaška)

– nov oder na gradu Zaprice z glasbenim programom za zahtevnejše občinstvo

– stalni program na Elektrininem odru Katzenberg – gledališki in kino program v atriju nekdanje upravne stavbe Kemijske industrije Kamnik, s katerim želimo programsko oživiti območje nekdanje smodnišnice

Goran Završnik, programski direktor Kamfesta pravi takole:

“Ko smo postavili prvi Kamfest, se je pisalo leto 2004. Svet gre prehitro, da bi se spomnili vsega, kar se je dogajalo takrat, pa vendarle – Kamničani smo z drugimi sodržavljani vstopili v Evropsko unijo in, recimo, odkrili Facebook. In še, da lahko nekaj narediš, če le lahko dovolj dolgo hodiš v hrib. Pastirji in krave na planino, tekači na Grintovec, upokojenci na Primoža, kulturniki pa na Mali grad.

 

Od takrat se ta ni veliko spremenil. Kup kamenja, brunarica, kapela, ne ena, tri, Stražni stolp z luknjo nekam proti Veronikinemu zakladu in palacij, kjer se bo tudi letos za deset dni dvignil Glavni oder. In z njim še družinsko prizorišče v Keršmančevem parku, Večerni oder in prizorišče v Samčevem predoru. Mladina si bo naredila svoj program v Parku Evropa, komedijo o naši (vedno manj) bogati industrijski dediščini bo lokaciji primerno predstavljal gledališki oder v Katzenbergu, na drugem koncu Kamnika, na Zapricah pa bodo zatočišče našli večno nergajoči glasbeni sladokusci. Med vsem tem vas bomo presenečali z umetniškimi inštalacijami, razstavami, predavanji, festivalsko šolo plesa, muzike in pripovedovanja, dalo se bo kaj pojesti in popiti, s poudarkom na posebnem kulinaričnem dogodku, Festivalu piva in Okusov Kamnika.

 

Osnovni namen festivalov skozi zgodovino je bilo druženje prebivalcev nekega kraja, preko nastopajočih spoznavanje drugih šeg, navajanje na drugo barvo kože, drugačne navade in poslušanje drug drugega in sveta okoli sebe. Če verjamete ali ne, Kamfest delamo vsi skupaj. Ne samo producenti in soproducenti, ne le četica mednarodnih in domačih prostovoljcev, med katerimi se jih nekaj znova in znova vrača. Predvsem vi, ki boste v dneh festivala na raznih prizoriščih, ki jih boste obiskali, našli zanimive in lepe trenutke.

 

In … naj bo mir.”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.