Kam ta vikend? Športno-uživalsko, na Soča Outdoor Festival!

Športi in glasbeni festivali so v deželi žive vode že doma. Soča Outdoor Festival (13. – 15. SEPTEMBER 2013) te dni zaokrožuje desetletno festivalno zgodbo, s katero skušajo postati najboljši v okviru zgodbe, ki jo ponujajo: Okolje, doživetje, šport in energija. Soča Outdoor Festival bo prežet z adrenalinom, čustvi in pozitivno energijo, na njem pa organizatorji pričakujejo v treh dneh ta vikend preko 10.000 ljudi.

Soča Outdoor Festival (13. – 15. SEPTEMBER 2013) bo tudi letos ponudil nepozaben »flow« na poteh, vodi in večernih plesnih zabavah. To vznemirljivo stanje duha boste kolesarji iskali na številnih poteh po tolminskih planinah, svoj mir pa boste našli na Poteh miru. Organizirane bodo številne kolesarske ture z izkušenimi vodniki, tekmovalni duh pa boste lahko sprostili na pedalih na Soča MTB Maratonu. Po opravljenem dnevnem programu se boste prepustili večernim vragolijam in tekmovanju v  Eliminatorju (XCE). Lepe poti ob Soči boste zasedli gotovo najštevilčnejši tekači, rekreativci na čisti 10-ki, kot tudi tisti bolj zagrizeni na Trail Running tekmi. Dolino s svojimi številnimi zapeljivimi stezicami že srbijo pete. Pravi val bodo gotovo iskali tudi številni kajakaši in raftarji na organiziranem spustu, saj je Soča pravi magnet predvsem za športnike na vodi. Dobre zračne tokove bodo tukaj lovili tudi jadralni padalci, ki se bodo udeležili tekme Bordairline in povabljenci na tekmo zmajarjev v Speedglidingu – oboje prvič v Sloveniji. Festival želi biti tudi družini prijazen, zato bo družinam namenjen prav poseben kotiček ob reki, kjer bo poskrbljeno za animacijo in varstvo otrok. 

Tolmin je s svojo glasbeno festivalno ponudbo dobro poznan po celi Evropi, zato želimo tudi na tem področju slediti standardom, ki jih postavljajo ostali tolminski festivali. Poskrbeli bomo za pestro glasbeno dogajanje že od jutranjih ur, saj bodo obiskovalce in tekmovalce z elektronsko glasbo zabavali in spodbujali številni DJ-ji. Na glavnem odru pa bo letos prostor rezerviran za udarne slovenske Rock ‘n’ Roll skupine. Med športniki in njihovimi spremljevalci bo gotovo veliko vztrajnih in zmogljivih, ki se bodo lahko udeležili Afterparty-ev dolgo v noč. 

Pozabiti pa ne smemo tudi na obširen strokovni del festivalnega dogajanja v obliki okroglih miz, posvetov in konferenc, ki se bodo odvili pred glavnim dogajanjem v športno-festivalnem parku. V ponedeljek, 9. septembra 2013 bomo tako festivalno dogajanje odprli s srečanjem partnerjev v evropskem projektu BIMOBIS – kolesarska mobilnost med Slovenijo in Italijo in posebne regionalne skupine za razvoj kolesarske mreže poti.

 

Prijave so mogoče le še na dan izbranega tekmovanja. Če še ne veste kam bi se prijavili, najdete tukaj podrobnosti o tekmovanjih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.