Kampiranje?

Kampiranje v naravi, torej zunaj urejenih kampov, v Sloveniji ni dovoljeno, a se takšni primeri vseeno pojavljajo. Gorenjska policija je tako samo ta mesec obravnavala dve večji skupini kršiteljev.


Prekrškarji so sicer takoj upoštevali navodila policistov in kraj zapustili. Za prekršek je predvidenih 83,46 evra globe, kaznujejo pa vas lahko tudi občinski redarji. Kampiranje v Sloveniji je mogoče le na krajih, kjer je to dovoljeno, torej v avtokampih oziroma na zasebnem prostoru, a v soglasju z lastnikom.

Podobno kot v Sloveniji je kampiranje v naravnem okolju prepovedano tudi v nam sosednjih državah, medtem ko so pravila za avtodomarje najstrožja na Hrvaškem. Avtodom lahko parkirate samo v avtokampih in na dveh ali treh avtocestnih postajališčih. Težava je tudi v mestih, kjer je mogoče parkirati le na točno označenih mestih.

Do avtodomarjev je sicer najbolj prijazna Italija, kjer je ogromno postajališč in avtokampov, večina je celo brezplačna, zelo razvejano infrastrukturo, prijazno do avtodomarjev, pa imata tudi Avstrija in Madžarka.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.