Karierni centri Univerze v Ljubljani vabijo na aktivnosti!

Karierni svetovalci zaposleni na projektu Karierni centri UL nudijo študentom in diplomantom celostno podporo na njihovi študijski in karierni poti.

Študentom svetujejo pri načrtovanju kariere in pomagajo graditi njihove zaposlitvene kompetence že v času študija, diplomantom pa pomagajo pri uspešnem prehodu v prvo zaposlitev. Svojega kariernega svetovalca lahko poiščete na vaši fakulteti oz. akademiji, saj pokrivajo vseh 26 članic UL.

Na njihovem Infoportalu KC UL lahko poiščete nasvete za načrtovanje karierne poti že v času študija in ob prehodu na trg dela, nasvete pri oblikovanju pisnih in osebnih ter inovativnih oblik predstavitev potencialnim delodajalcem, informacije o aktualnih razpisih za štipendije pri nas in v tujini, objave o najrazličnejših delavnicah z zunanjimi in notranjimi izvajalci, predstavitve kariernih poti diplomantov UL, najrazličnejše oblike povezav s potencialnimi delodajalci itd.

Za polno uporabo vseh funkcionalnosti Infoportala KC UL vam svetujejo registracijo v portal. Z registracijo uporabnik prejme uporabniško ime in geslo, s katerim mu je poleg dostopa do dogodkov KC UL omogočeno:

– vnašanje in izpis CV-ja,
– naročanje na obveščanje o dogodkih in prostih delovnih mestih po vaši izbiri,
– dostopanje v brezžično omrežje na UL in gostovanje v omrežjih drugih institucij vključenih v sistem Eduram,
– dostopanje do Web of Knowledge (Web of Science) – multidisciplinarna bibliografska baza podatkov,
– uporabljanje Dream spark – brezplačna Microsoftova razvoja orodja in programska oprema za strežnike, namenjene za študente UL.

Trenutno pa vse do konca maja 2013 so najbolj aktualne brezplačne delavnice, namenjene študentkam in študentom Univerze v Ljubljani, ki jih organizirajo v sodelovanju z zunanjimi izvajalci. Z ponovitvami se jih bo zvrstilo več kot sto. Vsebinsko so delavnice zelo raznolike in so namenjene tako osebnosti rasti posameznika, dopolnjevanju različnih funkcionalnih znanj kot pridobivanju različnih spretnosti in veščin, s katerimi si na prehodu iz izobraževanja na trg dela posameznik povečuje svojo zaposljivost. Teme delavnic, lokacije in termine sproti objavljajo na tej povezavi in FB strani.

Za študente nudijo sledeče aktivnosti:

1. Karierna svetovanja (vrste: individualna, skupinska, psihološka testiranja);
2. Delavnice in drugi dogodki, ki jih izvajajo sami ali v sodelovanju z zunanjimi izvajalci in partnerji (vsebine: spretnosti za uspešno načrtovanje karierne poti, osebnostna rast, funkcionalna znanja)
3. Sodelovanja z delodajalci
a. Obiski študentov v realna delovna okolja
b. Predstavitve delodajalcev na članicah UL
c. Tematske okrogle mize z delodajalci
d. Predstavitve kariernih poti diplomantov UL

Vse omenjene aktivnosti so brezplačne, saj se operacijo delno financira Evropska Unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada. Operacija se izvaja v okviru operativnega programa razvoja človeških virov 2007 – 2013, razvojna prioriteta 3. »Razvoj človeških virov in vseživljenjskega učenja« prednostna usmeritev 3.3 »Kakovost, konkurenčnost in odzivnost visokega šolstva«.

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.