Katja Šoba je nova predsednica Študentske organizacije Slovenije

Na 17. Skupščini Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so študentski poslanci in svetniki izvolili novo predsednico nacionalne študentske organizacije. Nova predsednica za mandatno dobo enega leta je postala Katja Šoba, petindvajsetletna absolventka Filozofske fakultete Univerze v Mariboru.
Katja Šoba je na 17. Skupščini ŠOS predstavila svoj program delovanja, v katerem je zajela predvsem tiste usmeritve in delovanja na področju vsebin, ki so z vidika študentov najpomembnejši. To so socialne vsebine in področje visokega šolstva. Poudarila je tudi pomen, da se čim več posameznikov aktivno vključi v proces delovanja na področju študentskih vprašanj. Izpostavila je nujnost zagotavljanja kakovostnega in dostopnega visokega šolstva, potrebo po urejenih in realiziranih socialnih pravicah, večjemu mednarodnemu sodelovanju ter mobilnosti študentov.
Katja Šoba želi ob začetku študijskega leta in svojega mandata pozdraviti študente po Sloveniji z naslednjimi besedami: »Študentska leta so moja najlepša leta in jih jemljem kot čas, ko sem osebnostno zrasla in se izobrazila. Vsem študentom želim, da bi v študiju našli vse tisto, kar potrebujejo in si želijo, da bi vztrajali pri svojih načelih in se, če bi bilo potrebno, borili za svoje pravice, kajti namesto nas se ne bo nihče. Trenutno skupaj delamo prve korake, upam, da bomo ob koncu študijskega leta skupaj uspešno prišli na zastavljen cilj.«
Katja Šoba je v študentskem organiziranju aktivna že ves čas svojega študija. Od leta 2004 pa do februarja 2009 je bila podpredsednica Družbenega društva študentov Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru (UM). Leta 2004 je postala tudi aktivna članica ter prostovoljka Zveze prijateljev mladine Krško (ZPM Krško). Dve leti je delovala kot članica Komisije za študijske zadeve na UM, študentske interese pa je predstavljala tudi kot predstavnica študentov v Študentskem svetu Študentskih domov v UM. Z letom 2007 pa vse do septembra 2009 je svoje delovanje v študentskem organiziranju nadaljevala kot predsednica Študentskega zbora ŠOUM. Od lani pa vse do danes izkušnje in nova znanja pridobiva tudi kot članica senata za evalvacijo v sklopu Sveta za visoko šolstvo. Poleg bogatih izkušenj v organiziranju kulturnih, humanitarnih, izobraževalnih ter športnih projektov pa se je seznanila tudi z novinarstvom, saj je že pet let glavna urednica študentskega časopisa Varia, ki pokriva tri fakultete UM.
Na 17. Skupščini ŠOS so se poslanci in svetniki seznanili s poročili organizacije za preteklo obdobje. Poročilo Predsednika ŠOS je predstavil dosedanji predsednik Danijel Bandelj, sledilo je še poročilo predsednika Nadzorne komisije ŠOS in Razsodišča ŠOS. Na Skupščini so poslanci in svetniki sprejeli tudi Finančno poročilo za leto 2008.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.