Kje bomo pa letos silvestrovali?

Bliža se novo leto in nekaj prostih dni. Ostati doma ali se podati na silvestrovanje v katero izmed evropskih prestolnic. Zabavo in doživetja ponujajo vsi, kam torej?

Silvestrovanje po evropskih prestolnicah je še vedno najbolj priljubljeno

Mladi se najraje, v okviru svojih finančnih zmožnosti, podajo na silvestrovanja po bližnjih evropskih prestolnicah. Programi, ki jih ponujajo specializirane turistične agencije, vključujejo poleg namestitve in prevoza iz večjih slovenskih mest še obilo dodatne zabave. Najbolj ugodne in popularne destinacije so tudi hitro razprodane, predvsem hoteli z dobro lokacijo v bližini središč mest, kar je v času silvestrovanj zelo pomembno.

Letošnji hit silvestrovanj po prestolnicah sta Bratislava in Beograd. Bratislava je znana po odličnih zabavah, agencije za mlade pa ponujajo dobre hotele po nizkih cenah z najemom najboljših diskotek v mestu. Bratislava je ena najbolj hitro razvijajočih prestolnic Evrope. Lepotica ob Donavi je znana po pregovorno odličnem nočnem življenju. Zgodbe o odlični zabavi, poceni pivu in lepih dekletih so postale že legendarne.

Enako velik hit je še vedno Beograd, ki ga mladi radi imenujejo tudi Partygrad in velja za najbolj žurersko prestolnico Balkana, mesto, ki nikoli ne spi. Lonely Planet ga je pred leti razglasil za najbolj žurersko prestolnico na svetu in ta sloves mesto le še utrjuje. Poleg zabav na prostem lahko silvestrujete tudi na splavih.

Zelo priljubljeno postaja tudi Sarajevo, ki združuje najboljše, kar premore Balkan, znano pa je po odlični kulinariki. Za njim ne zamuja Budimpešta, mesto ki ima poleg Rima in Pariza največ kulturnih spomenikov pod zaščito Unesca. Silvestrujete lahko, npr. v tradicionalni madžarski čardi.

Mladi se radi odločajo še za Azurno obalo, Prago, češko drugo največje mesto Brno, Amsterdam, Novi Sad, Krakov, Dubrovnik ali Dunaj.

 

Ljubitelji narave na smučišča

Če imate namesto gneče na ulicah in velikih množic ljudi raje mir in naravo, se raje odpravite na katero izmed slovenskih smučišč. Tudi tu ponujajo agencije, specializirane za mlade, posebne programe. Na Mariborskem Pohorju ponujajo silvestrovanje z bolfenkovanjem. Sredi pohorskih gozdov vas poleg smučarskih radosti čaka nora zabava s škratom Bolfenkom. Odpravite se lahko tudi v Kranjsko Goro, kjer obljubljajo poleg silvestrovanja borovničke žur in ples na snegu. Ali pa se podate na Roglo, kjer ponujajo pakete z vključenimi smučarskimi vozovnicami. Rogla ponuja skoraj vse, smučanje, bordanje, tek na smučeh, wellness center, športne dvorane, adrenalinsko sankališče, zabavno lopatkanje ter nore zabave in nepozabno silvestrovanje.

Še vedno lahko za vašo zaključeno družbo najamete kakšno kočo le zase in praznujete po svoje v najboljši družbi. Vendar znajo biti kapacitete v bližini smučišč kaj hitro zasedene. V tem primeru je smotrno pohiteti z rezervacijami.

 

Silvestrovanja malo drugače

V zadnjih letih se vse več hotelov v Sloveniji in na Hrvaškem odloča za ponudbo brez obvezne silvestrske večerje. To lahko, glede na visoke cene silvestrskih večerij, precej zniža cene paketov na normalne vrednosti. Izkoristite tovrstne ponudbe in silvestrujte na svoj način.

 

V tople kraje ali na potovanje

Agencije organizirajo tudi posebne programe daljših in krajših potovanj v času božično-novoletnih praznikov z ali brez vključene silvestrske večerje. Zato za ta termin dobro poglejte, kaj cena vključuje, kakšna so doplačila in ali je silvestrska večerja obvezna. Če želite potovati v lastni organizaciji, pa so cene letalskih vozovnic v tem času precej visoke, razen če ste jih rezervirali že veliko vnaprej.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.