Kupovanje daril za nežnejši spol

December je poleg tega, da je vesel (beri grozdne in hmeljeve barve ter arome), tudi čas, ko se vsaj večina od nas obdari s kakšnim darilom. Seveda pa to za moški spol predstavlja precej problemov, saj nismo tako dobri v tem kot ženske. Razlogov je seveda več. Eden najbolj očitnih je seveda ta, da bolj slabo in na pol poslušamo večino časa. Posledično je verjetnost, da vas preslišimo, ko nam mimogrede poveste, kaj bi rade ob hojji mimo izložb, gromozanska … Moški smo (verjetno celo dokazano) pač slabi slušatelji, naš spomin za te zadeve pa tudi ni najboljši (verjetno tudi dokazano).

Zatorej vam ženske to polagam na srce – skriti namigi ne delujejo, prikriti namigi ne delujejo, celo odkriti namigi redko delujejo! Preprosto povedano imate dve možnosti: ali se pač sprijaznite, da boste dobile neko brezzvezno darilo ali pa morate odkrito in jasno povedati, kaj si želite (po možnosti večkrat – v nekajdnevnih intervalih).

Za moško populacijo – za sotrpine v teh decembrskih dneh 

Internet je naš prijatelj (pa tokrat ne mislim pornografije). Stric Google ve vse – brskajte po eBayu, slovenskih internetnih trgovinah, specializiranih straneh za nakupe daril …

Verjetno nas ima večina enak problem – punca nima nobenih hobijev, tako da ji ne morem kupiti kakšnega pripomočka za šport ali kaj podobnega, vse kar rabi si sicer sama kupi (saj je ženska in nakupovanje je njen hobi), za povrh tega pa se za darila spomnimo en dan pred planirano obdaritvijo … Mogoče bi morali ustanoviti skupino za samopomoč. 

Najboljša (malo egoistična) ideja je sicer še vedno spodnje perilo. Vsi moški smo si nato precej podobni v trgovinah s spodnjim perilom: „Dober dan, punci bi rad kupil spodnje perilo.“ „Kakšnega pa gospod?“ dobimo nazaj odgovor. „Rdečega ali črnega,“ je običajno naš odgovor (Hollywood nam je tu totalno opral možgane). „Katero številko pa nosi?“ pa je potem vprašanje, ki nas vse pokoplje. Sledi opisovanje sadja, ki najbolj ustreza oprsju naše boljše polovice, konča pa se običajno s tem, da s prstom pokažemo na prodajalkino oprsje in na podlagi tega povemo, ali so večje ali ne. Lansko leto sem ji celo pokazal sliko punce v kopalkah, ki sem jo imel na telefonu. Zaključek in nauk zgodbe je seveda vedno enak – kupite drago perilo, ki pa skoraj nikoli ni prave velikosti ali pa ji enostavno ni všeč. Nauk je seveda – obdržite račun!

In čeprav ste sedaj prebrali ta članek, ki vas je opomnil na to, da morate iti v nabavo, boste verjetno čez dve minuti pozabili na vse to in dobra možnost je, da se srečamo v kakšni trgovini s spodnjim perilom na zadnji dan pred božičem, kjer bomo nato vsi skupaj lahko kazali s prstom na oprsje prodajalk (brez skrbi, so navajene).

Mitja Urbanček

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.