Klubski maraton Radia Študent

V petek, 27.10.2017 po 21.00 uri bo v MIKK-u potekal Klubski maraton Radia Študent na katerem bosta nastopila skupini Lynch iz Ljubljane in Nesesari Kakalulu iz Nove

Gorice.

 

Klubski maraton Radia Študent vsako leto znova išče, izkoplje in razkrije presežke najnovejše domače alternativne glasbene produkcije. Najbolj taktna in najzanesljivejša koncertna ekspedicija na domačih tleh se letos že sedemnajstič podaja v zadimljen prostor pred žaromete klubske javnosti.

 

LYNCH (Ljubljana)
Že dodobra odrsko udejanjena četverica mladih in navitih, zgodovine kitarskih godb dobro napitih pobov, ki jim niso tuje ne osnovnejše ne dlje zagledane strunske formule, z njihovimi akrobacijami umeščene v generacijski milje, ki je daleč od tradicionalne rockerske poze. Njihove vse drznejše izpeljanke kitarskih žanrov še posebej zaživijo na odru, s katerim tudi skozi telo začutimo prefinjen prijem vpreženih elektrificiranih konj in kopit.

 

NESESARI KAKALULU (Nova Gorica)
Primorska emanacija najžlahtnejšega zvoka podsaharskih sedemdesetih pod okriljem Kutijevega duha se poigrava z evropsko dediščino sproščenega jazza in njegovih improviziranih odvodov. Človeškemu, prečloveškemu 9-glavemu stroju transa in toplega drnca se pridružuje še 8-članski ženski zbor, ki s svojo umeščenostjo pač zašpili, kar je v takšni množici muzičistov sploh še mogoče zašpiliti. 

 

Vstop prost!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.