Ko bom velik, bom direktor

Predavanje o pravnih vidikih vodenja v slovenskih podjetjih.

V petek, 23. marca 2018, ob 17. uri, bo na Fakulteti za management Univerze na Primorskem predavanje z naslovom Ko bom velik, bom direktor: pravni vidiki vodenja v slovenskih podjetjih, ki ga organizirajo v sodelovanju z Obalno dijaško skupnostjo. Predavala bo doc. dr. Elizabeta Zirnstein.

Pogosta dilema dijakov v spomladanskem obdobju je, kateri poklici so najbolj zaželeni ter kam se vpisati po končani srednji šoli. Marsikdo si želi postati direktor, saj s tem položajem povezuje predvsem visoke dohodke ter lagodno življenje. Odgovor na vprašanje, ali je to res ter kakšno je dejansko delo ter položaj direktorja, bomo poiskali s pomočjo visokošolske učiteljice dr. Elizabete Zirnstein, docentke na Fakulteti za management Univerze na Primorskem. Dijakom bo predstavila predvsem pravne vidike direktorske funkcije, ki poleg visokih dohodkov prinaša tudi visoke odgovornosti ter pomembne pristojnosti, tako pri vodenju podjetij navzven kot tudi pri vodenju podjetij navznoter. Pravne vidike zastopanja, poslovodenja, prevzemanja pravne in poslovne odgovornosti, zaposlovanja in odpuščanja ter druge vidike direktorskega dela bo predstavila preko številnih primerov iz vsakodnevne prakse.

Predavanje, ki bo potekalo v okviru izobraževanj »Česar te v šoli ne učijo«, soorganizirata Obalna dijaška skupnost in Fakulteta za management Univerze na Primorskem. Predavanje je brezplačno in javno. Trajalo bo okvirno uro in pol.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.