Ko te stiska stiska

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) bo od 2. decembra 2009 dalje študentom v stiski omogočila psihološko svetovanje.
Na ta način želijo v ŠOUM pomagati študentom v stiski, ki jo občutijo zaradi težav pri študiju, duševnemu zdravju, partnerskih odnosih in drugih osebnih težavah. Psihološka svetovalnica se bo pričela izvajati z uvodnim predavanjem na temo »Stres in stiske ter kako skrbeti za duševno zdravje«, ki bo potekalo 2. v sredo, 2. decembra 2009 ob 17. uri v Študentskem izobraževalnem centru (Gosposvetska cesta 84). Psihološka svetovalnica se bo izvajala vsako sredo do 24. marca 2010 med 15.30 in 18.30. Na brezplačna svetovanja se lahko študentje prijavijo na e-naslov: svetovalnica[@]soum.si.

»Mnogokrat mladostniki ne vedo, kam naj se v stiski obrnejo po pomoč. V psihološki svetovalnici smo mladostniku v stiski v oporo in ga skušamo opremiti z znanji, spretnostmi in orodji, ki mu bodo pomagale v njegovi situaciji. Cilj projekta je pomoč študentom v stiski in jim hkrati svetovati ter pomagati tako, da se bodo lažje spopadali s stresom in bolje skrbeli za svoje duševno zdravje«, je povedala Špela Lipošek, vodja projekta Psihološka svetovalnica.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.