Ko ti zmanjka idej, kako do službe

Mladi iskalci zaposlitve vsakodnevno pišejo prošnje in prijave na zaposlitve, njihovi CV-ji pa končajo v morju papirja na zaposlitvenih agencijah in pri delodajalcih – ki imajo na kupu prijav odgovor in rešitev samo za enega. Vsi neizbrani kandidati pa na trgu dela vsak dan znova upajo, da bo prav njihova prijava uspešna.

Upanje umre zadnje …

Se pa po letu ali še več neuspešnega pošiljanja počasi začne izgubljati. Mladi se sprašujejo, ali so njihove prijave in kompetence res tako slabe, da jih »nihče noče«, v čem so tisti, ki so dobili priložnost toliko boljši in bolj izvirni, nazadnje pa, kljub temu da si tega res niso želeli, začno iskati priložnosti v tujini.


Nismo vsi za s. p.

Druga skrajnost, ki se ponuja mladim, je samostojno podjetništvo, ob tem, da manjka podpornih okolij, v katerih bi bilo dejavnost mogoče preizkusiti, mladi v izobraževalnem sistemu niso pridobili temeljnih kompetenc podjetništva, prav tako pa razen tujih spletnih investitorjev ni veliko priložnosti za pridobivanje zagonskega kapitala.


Kaj torej ostane?

Namesto, da sedimo doma in obupujemo nad situacijo sami, se lahko priključimo Zaposlitvenim klubom za mlade, ki so ob podpori blagovne znamke Orto do novih priložnosti pomagali že številnim mladim po Sloveniji. Kot skupina smo močnejši, skupaj imamo veliko idej in, če izkupiček na koncu že ni zaposlitev, je pa vsaj razvejana socialna mreža, nova samozavest in izpopolnjen CV.


Zaposlitveni klub za mlade

Mladi, ki pridejo v klub, običajno pričakujejo delavnice, doživijo pa aktivacijo. Sami začnejo organizirati dogodke in se namesto pasivnih udeležencev spremenijo v dejavne mlade iskalce zaposlitve, ki vedo, kako narediti korak dlje na trg dela.  In to v zelo kratkem času.


V Ljubljani znova 5. januarja

Klubi so za mlade brezplačni, trajali pa bodo do marca 2015. Vse informacije so dostopne na www.talentiran.si. Ko ti zmanjka idej, kako naprej, na trg dela, poskusi z Zaposlitvenim klubom za mlade. Dosedanjim udeležencem ni bilo žal!

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.