Koledar prireditev in zabav

Kam se odpraviti na zabavo in katere prireditve obiskati?

FEBRUAR

13. Tradicionalno študentsko pustovanje 2013 – Spektakularni pustni karneval bo tradicionalno potekal na pustni torek, 12. februarja, s pričetkom ob 18. uri v ogrevanem šotoru v naselju Rožna dolina.

Fašenk fest – Mariborsko pustovanje bo potekalo 12. 2. 2013, s pričetkom ob 21. uri v dvorani UŠC Leona Štukllja.

Kurentovanje 2013 – 2.–12. februar, Ptuj, dogodki trajajo en teden, osrednji dogodek kurentovanja pa je sprevod tradicionalnih pustnih mask in karnevalskih skupin na pustno nedeljo popoldan.

APRIL

Cvičkarija – Ljubljana, Maribor, Novo mesto. Cvičkarija je nacionalni promotor Dolenjske, njenih običajev in vrednot s poudarkom na dolenjskem posebnežu – cvičku.

MAJ

Majske igre – Ljubljana; tritedenski študentski projekt športa, kulture in zabave izvaja, in to že od leta 1983 naprej, preko 25 športnih disciplin, 6 kulturnih dogodkov in 4 velike zabavne prireditve.

Lampiončki – Letos praznujejo 33 let in so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsako leto združuje množice študentov v Mariboru.

Škisova tržnica – reprezentativni projekt Zveze študentskih klubov Slovenije z dolgoletno tradicijo, kjer se na enodnevnem dogodku predstavi vseh 57 študentskih klubov iz celotne države.

JUNIJ

Festival Lent – največji slovenski festival na prostem in eden največjih v Evropi. Konec junija in v začetku julija že 20 let na svoja številna prizorišča pritegne več kot pol milijona obiskovalcev, zaradi česar je najbolj prepoznaven kulturni dogodek v Sloveniji, ki ga je vsaj enkrat obiskal že vsak četrti Slovenec.

JULIJ

Rock Otočec – 5.–7. 7. 2013. Otočec je najlepši festivalski prostor v Sloveniji, letos pa se seli iz slavnega Otočca na mestno kopališče Laguna v Ljubljani. Festival bo potekal na 1 hektarju kopaliških površin z bazeni, pol hektarja travnate površine za koncerte na glavnem odru in na 2,5 hektarja, namenjenih kampiranju.

Pivo in cvetje – največja turistična prireditev v Sloveniji, ki v Laško v dneh prireditve privabi preko 120.000 obiskovalcev, ki se zabavajo ob glasbi vrhunskih domačih in tujih glasbenih skupin.

ŠVIC – Čatež pri Trebnjem; Študentski vikend inteligence in cvička ponuja obiskovalcem športna tekmovanja, aktivnosti v bazenu ter večerni program z znanimi glasbenimi skupinami.

Metalcamp oz. Metaldays – Tolmin, 21.–27. julij 2013. Najuglednejši slovenski festival metal glasbe, ki vsako leto gosti svetovna imena metal scene.

AVGUST

Schengenfest – festival zvoka, sonca in zabave. Festival poleg glasbe ponuja različne športne prireditve in tekmovanja, delavnice in humor.

OKTOBER

Študentska arena – največja izobraževalno-sejemska prireditev za mlade v Sloveniji, ki v začetku študijskega leta na enem mestu ponudi številne aktivnosti v okviru različnih tematskih sklopov.

Bruc – največje brucovanje, ki poteka na več odrih na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

MBruc – Maribor; največje (dvodnevno) štajersko brucovanje.

NOVEMBER

Martinovanje – V Mariboru je največje enodnevno javno martinovanje v Sloveniji. Na Martinovanju v Mariboru se običajno zbere nekaj tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije. Poklon jeseni in veselo druženje na mestnem trgu spremljata pester kulturno-zabavni program ter bogata vinsko-kulinarična ponudba.

DECEMBER

Silvestrovanje – različne prireditve v številnih krajih.

—-

Maribor letos nosi naziv Evropske prestolnice mladih, zato tudi letos ponuja pester program zabavnih, izobraževalnih, kulturnih in športnih prireditev skozi celo leto.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.