Komedija pod zvezdami 2014

Ljubljanski grad, 26.8. – 30.08. 2014

Spoštovani ljubitelji gledališča, smeha in čarobnih poletnih noči! Že osmič vas pred koncem poletja vabimo na Ljubljanski grad, na festival smeha, ljubezni in dobre družbe, v čarobnem grajskem okolju, visoko nad vsakdanom in čisto blizu zvezd – tistih na nebu in tistih, ki svetijo z odra.

8. festival KOMEDIJA POD ZVEZDAMI bo potekal od 26. avgusta do 30. avgusta 2014 na Ljubljanskem gradu in prinaša 4 komedije ob katerih se boste gotovo od srca nasmejali. Veselimo se vašega obiska in vaše podpore neodvisnemu festivalu, ki ga poganja obilo dobre volje.


>> POSEBNA PONUDBA: za večjo skupino gledalcev bodo za vas pripravili poseben paket!

 

SAMOHRANILEC (torek, 26.8. ob 20:30)

IGRA: Renato Jenček (večkratno nagrajeni dramski igralec)

Monokomedija v kateri se bo na humoren in življenjski način spopadel z vsemi križi in težavami dandanašnjega samohraniteljstva, ki je že nekaj desetletij pereča tema slovenske vsakodnevnosti.

Njegova zgodba je lahko zgodba prav vsake matere. Pogrebni tehnik Samo Hranilec si skuša po ločitvi znova urediti življenje, zase in za svoja dva šolo obvezna otroka. Čeprav se otepa različnih težav mu to nekako uspeva. Nekega dne pa na socialnem izve, da gre lahko njegova bivša v zapor zaradi neporavnanih obveznosti do njunih otrok. Tedaj se v njegovem srcu sproži velika dilema: Ali boljša prihodnost njegovih dveh zlatih lubekov, ki bi jima lahko z vsoto, ki se je nabrala, nudil veliko več ali pa slabša prihodnost njune mame, ki jo ima še vedno rad, za rešetkami. Kako naj se dober človek slabo odloči?


MOŠKA COPATA (četrtek, 28.08. ob 20:30)

Mislite, da ste copata? Greste lahko ven iz hiše, brez da bi povedali kam ste namenjeni? Seksate tolikokrat na leto, kot je praznikov? Imate ženske prijateljice? Ima vaša boljša polovica gesla od vašega maila in Facebooka? Je vaše prijatelje ljubezen tako zaslepila, da ne najdejo več vaše telefonske v imeniku?
Ranko Babić Vam bo v komediji leta 2014 med drugim razložil, zakaj moramo paziti, kakšno ime izbrati za svojega otroka, kaj storiti ko vas zasačijo pri »igranju s samim seboj« in kako ne poskušati zadovoljiti svoje življenjske sopotnice. Obudil Vam bo spomine na izgubo nedolžnosti, prvega dopusta s punco in rojstvo prvega otroka. Resnica ni bila še nikoli tako zabavna, kot je v tej komediji, ki se bo brez izjem dotaknila prav vsakega. Kot pravijo naši dedki; »Vsi moški smo copate. Samo da smo razdeljeni na tiste, ki to priznajo in tiste, ki to zanikajo.

 

SVETOVLANICA (petek, 29.08. ob 20:30)

Viki, moderna emancipirana ženska 30-ih let, je vse bolj nesrečna in nezadovoljna s svojim starokopitnim fantom Erikom, zato ga začne varati s poročenim moškim srednjih let. Erik rešitev vidi v zakonski svetovalnici. Vas zanima kaj se zgodi, ko vse male sladke laži pridejo na plan? Kraj dogajanja: svetovalnica za pare. Predstava se na komičen način ukvarja z večnim bojem med moškim in žensko ter s pripadajočimi stereotipi, govori o razpadu vedno večjega števila zakonov, ker so se pred zakon in družino vrinile moderne >vrednote

 

3JE DEDI.SMO (sobota, 30.08. ob 20:30)

Po dveh gledaliških komedijah (Ptičja Gripa in Psihiatrija za kadilce) so se pri Kulturno umetniški skupini Reporter Milan odločili, da poskusijo še z klasično standup komedijo. Trije dedi ,Dejan Vedlin, Tine Križanič in Matjaž Šalamun-Šalca, vam bodo v uri in pol s svojimi originalnimi nasveti poskušali pomagati pri reševanju vsakodnevnih zapletov na relaciji ženska-moški. Fantje so prepričani, da njihovi prijemi v praksi delujejo. Predstave Gustav filma so znane širom Slovenije, kot kvalitetne predstave, ki privlačijo množice gledalcev. Celo tako, da se nekateri gledalci znova in znova vračajo in pogledajo isto predstavo tudi večkrat.

Več informacij o posameznih predstavah in festivalu Komedija pod zvezdami, lahko najdete
na: www.komedijapodzvezdami.si ali www.gustavfilm.si.

V upanju, da se srečamo na festivalu Komedija pod zvezdami vas lepo pozdravljamo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.