Končal se je že 19. SOF

S podelitvijo nagrad najboljšim se je v Portorožu zaključil 19. Slovenski oglaševalski festival. Agencija leta je agencija Publicis.

V Portorožu se je s slavnostno podelitvijo nagrad zaključil 19. Slovenski oglaševalski festival, ki ga je v treh dneh obiskalo čez 800 udeležencev. Velike nagrade za najboljša dela v posamezni skupini so prejela naslednja dela: v skupini Film televizijski spot »Orto Muziq, Orto Štala!« agencije Luna TBWA (oglaševalec: Simobil), v skupini Tiskani oglasi oglas »Fool Moon« agencije Grey Ljubljana (oglaševalec: Arcadia Lightwear), v skupini Plakati plakat »Trnfest« agencije ZEK (oglaševalec: KUD France Prešeren), v skupini Neposredno trženje embalaža »Poli pate« agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj), v skupini Korporativna oglasna sredstva delo »Zdravstveno stanje podjetja« agencije Endemit (oglaševalec: Vzajemna), v skupini Internetno in mobilno oglaševanje spletno mesto »Trkajmo s Trkajem« agencije Pristop (oglaševalec: Jeruzalem Ormož VVS), v skupini Radijski oglasi oglas »Je šla Poli čez cesto« agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj), v skupini Inovativne oblike komuniciranja »Inovativni mestni stil« agencije Saatchi & Saatchi (oglaševalec: Toyota Adria), v skupini Celostne oglaševalske akcije akcija »Zaposlili smo slona« agencije Futura DDB (oglaševalec: Perutnina Ptuj) in v kategoriji Dogodki dogodek »Planica, svetovna rekorderka« agencije Pristop (oglaševalec: Ljubljanske mlekarne).

Priznanje Dobre vile, ki predstavlja priznanje žirije SOF za najbolj duhovit oglas, je prejel Lek za televizijski spot »Zgaga v želodcu« (agencija: Publicis).

Naziv agencije leta je osvojila agencija Publicis.

Osrednja tema letošnjega festivala so bila nova dejstva ter spoznanja in izkušnje, ki jih je v tržno-komunikacijsko stroko prinesla nova gospodarska situacija. Na velikem odru so kot predavatelji nastopili priznani tuji in domači strokovnjaki s področja trženja, upravljanja blagovnih znamk, oglaševanja in komuniciranja – med drugim Deborah Grech iz Vodafona, Christos Tsangos iz Microsofta, prof. dr. Christian Blümelhuber iz Université libre de Bruxelles, Uroš Goričan s Planeta 9, Aleksandra Kregar Brus iz Droge Kolinske, Mitja Zupančič iz Beiersdorfa za področje Afrike in številni drugi.

Celoten seznam nagrajencev je dostopen na www.sof.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.