KONCERT SKUPINE VAN GOGH V SKLOPU AKCIJE »VERJEMI V SVOJ KOŠ«

Že čez dva dni, 22. 4. 2010, bo v ljubljanski Cvetličarni prav poseben dogodek. Pobudniki športno-humanitarne akcije »Verjemi v svoj koš«, katere cilj je obnova košarkarskih igrišč po vsej Sloveniji, so projekt popestrili z zbiranjem sredstev s kulturnimi prireditvami. »Za skupino Van Gogh smo se odločili ne samo zato, ker so trenutno najbolj vroča balkanska rock skupina, ampak tudi zato, ker prihajajo iz Beograda, enega najbolj košarkarskih mest v Evropi, kjer so zrasli zvezdniki Vlade Divac, Aleksandar Đorđević, Radivoj Korać in drugi«, je povedal vodja projekta Esad Babačić.

Pred koncertom trenutno najbolj vroče balkanske rock skupine se bo na tekmovanju v »parketih«, najstarejši in najbolj priljubljeni igri ljubiteljev košarke v Sloveniji. Na parkirišču pred Cvetličarno se bo možno pomeriti proti podpornikom in ambasadorjem akcije Verjemi v svoj koš. Sredstva, zbrana s koncertom in spremnimi dejavnostmi, bodo namenjena nakupu košev in poslikavi košarkarskega igrišča na Metelkovi. V okviru koncerta bosta potekali tudi razglasitev ŠOU športnika leta 2009 in razglasitev izžrebancev nagradne igre za športni vikend v Barceloni, kjer igrata naša reprezentanta in ambasadorja akcije VVSK Jaka Lakovič in Erazem Lorbek.

Pobudniki akcije so si potem, ko je bilo pod njenim okriljem v zadnjih štirih letih obnovljenih dvaindvajset igrišč po vsej Sloveniji, zadali nove cilje, ki naj otroke, mladino in druge ljubiteljev ulične košarke popeljejo na zunanje igralne površine. Projekt so nadgradili s kulturnimi prireditvami, v kratkem pa bo podpora projektu možna tudi preko spletne trgovine, dražb in nagradnih iger. V namen, da projekt popestrijo tudi s kulturnimi prireditvami, so se povezali Športno-kulturno društvo Makondo, ki je nosilec projekta VVSK, ŠOU Ljubljana in Cvetličarna, najbolj vroče klubsko in koncertno prizorišče v Sloveniji.

Posebni gostje koncerta bodo ambasadorji in ugledni podporniki akcije Verjemi v svoj koš: Marko Milič, Jure Košir, Zoran Predin, Jernej Šugman, Dejan Zavec, Petra Majdič, Sašo Ožbolt, Boris Gorenc, Dušan Hauptman, Miro Cerar, Ivo Daneu, Zlatko in drugi.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.