Konec marca nas čakajo že osmi Dnevi robotike

Roboti so bili do nedavnega omejeni le na proizvodne obrate, v zadnjem času pa vse bolj zaznamujejo človekov vsakdan. Zadnji trendi v robotiki bodo predstavljeni na že osmih Dnevih industrijske robotike “DIR2014”, ki bodo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko potekali od 31. marca do 4. aprila 2014.

Glavni del dogodka so predstavitve aplikacij. Prikazovale bodo uporabo robotov v najrazličnejše namene, zasnovane pa so tako, da obiskovalcu omogočajo aktivno sodelovanje. Z robotom boste lahko tekmovali v različnih igrah, kot sta namizni hokej ali “Wire-loop”, lahko pa se boste le prepustili razvajanju robota, ki vam bo pripravil vaflje, zraven pa ponudil skodelico kave. Predstavljenih bo še nekaj zanimivih aplikacij, od rezkanja v tablico čokolade, do robota, zgrajenega iz pnevmatskih mišic.

Prisluhnili boste lahko predavanjem o aktualni industrijski tematiki in teoretičnih osnovah robotike, dogodek pa se bo že tradicionalno zaključil s strokovno ekskurzijo.

DIR2014 je brezplačen in odprt za širšo javnost. Največ aktivnosti je namenjeno študentom in dijakom. Nekateri deli zahtevajo prijavo. Vse informacije so vam na voljo na spletni strani www.dnevirobotike.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.