Pustovanje v Ljubljani? DISCOmutante Karneval v Cvetličarni!

DISCOmutante Karneval, Sobota, 1. marec 2014, ob 22.00, Cvetličarna, Ljubljana.

Po nekaj letih mirovanja in nabiranja pustnih inspiracij si bo JAMirko na pustno soboto, 1. 3. 2014 v ljubljanski Cvetličarni nadel masko in vas kot Miren Fankich s prijatelji gostil na zloglasni pustni zabavi. V Cvetličarni bodo na pustno soboto dobrodošli vsi skriti karakterji, osvobajajoči mutirani izgledi. Migali bomo ob kakovostno mutiranih ritmih izpod prstov preverjenih gramofonskih mojstrov. DISCOmutante? Gre za obliko spreminjanja klasičnih disco beatov. Tradicionalna disco muzika se bo s pomočjo sodobne tehnike in vizionarskega Disco Jockeya prelevila v futuristične in osvobajajoče ritme. JAMirko (in z njim seveda tudi Miran Fankich) ni novinec v snovanju magičnih večerov. S svojimi mojstrskimi izbori in miksi nas razvaja že več kot desetletje. Tudi tokrat ne bo razočaranj. Tema karnevalske noči: “disco hits vs. new disco beats”!  

Na svoj račun boste prišli vsi ljubitelji disco klasik iz 70. in 80. let, prav tako pa tudi tisti, ki si želite sodobne preobrazbe plesnega disco zvoka. Brez skrbi, JAMirko s kvartetom obljublja, da ne bodo pozabili originalnih disco klasik, ki pa jim bodo dodali evolucijsko dimenzijo, zmutirali jih bodo in mešali s sodobnimi različicami disco klubskega zvoka. Kvartet petih pod taktirko Mirena Fankicha, del katerega bosta premierno tudi stara mačka Ljubljanske klubske scene Borka in Mique, bo zbrane pogumne osvobojene duše popeljal v svet predrugačenih disco izpeljank. V celotnem večeru bodo predstavili spremenjene ritme, iz katerih pa bo mogoče prepoznati plesni original. Karneval ne bi bil pravi karneval, če ne bi pripravili tudi parade presenečenja in posebnega akta, ki bo posebej nagradil tiste, ki si boste ob svojem mutiranju zares dali duška!

 

JAMIRKO

JAMirko, soustanovitelj RDYO DJs in eden najbolj razpoznavnih in uveljavljenih DJev na slovenski klubski sceni, ima glasbo praktično v krvi. Prihaja iz glasbene družine in je po končani glasbeni akademiji nekaj let kot violinist soustvarjal v orkestru Slovenske Filharmonije. V 90-ih je soustanovil in bobnal v legendarnem slovenskem jazz-funk bandu Heavy Les Wanted. V njegovem studiu “T3S Muzik” je in še vedno nastaja širok spekter elektronske glasbe, izdane na številnih kompilacijah in promocijskih CD-jih. Trenutno je v nastajanju njegov prvi samostojni album.

Glasbene korenine JAMirka segajo globoko v funk, acid jazz, disco, jungle-drum’n’bass, trenutno pa njegov glasbeni spekter obsega tudi dubstep in novejše elektronske bass ritmike. Poleg DJanja in glasbene produkcije tudi aktivno sodeluje z RedBullovo glasbeno akademijo (Red Bull Music Academy) kot Mr.X – zastopnik in predavatelj v Sloveniji.

 

K’Pow

K’Pow je kot član DJ kolektiva RDYO DJs aktiven od leta 1997. Do danes je za gramofoni gostoval v klubih in na glasbenih dogodkih povsod po Sloveniji in Evropi skupaj s priznanimi slovenskimi in tujimi DJ-i. Zadnja leta intenzivno sodeluje s hrvaškim MCjem SunnySun kot DJ pri ustvarjanju The SunnySun Show in nastajanju njegovega mikstejpa. Njegov DJ repertoar obsega hiphop, funk, disco, soul in original breaks.

 

Borka

Več kot desetletje za gramofoni DJ Borke se je začelo z break zvrstmi, a se je do danes razvilo v precej bolj hektičen pristop do glasbe. Nekateri mu pravijo freestyle, sam pa ga označuje za mešanico starega in novega funka ter soul, hiphop in break ritmov. Sovodi tudi rx.tx založbo, ki nenehno raziskuje in izdaja nove sveže beate. Glasbeni repertoar dopolnjuje z live DJ-janjem v bendu Jimmy Barka Experience in vodenjem radijskih oddaj na nacionalnem radiu in radiu Študent.

 

Kaj: JAMirko & Miren Fankich predstavlja DISCOmutante Karneval 2014

Kje: Cvetličarna, Kranjčeva 20, Ljubljana

Kdaj: Pustna sobota, 1. marec 2014 ob 22h

Za gramofoni:

  • JAMirko
  • Mique
  • K’Pow
  • Borka
  • Miren Fankich

Vizuals:

  • Rasta on the mouse

Cena vstopnic:

Z masko: 9,00 €

Brez maske: 14,00 €

 

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija.

Internetna prodaja: www.eventim.si

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.