Konec zbiranja podpisov za referendum o Zakonu o malem delu

Zveza študentskih klubov Slovenije pozdravlja uspešen zaključek zbiranja podpisov za referendum o Zakonu o malem delu

Zveza ŠKIS, ki v svoji organizaciji vključuje 56 slovenskih študentskih klubov, je v zadnjih 35 dneh zbirala podpise volivk in volivcev za naknadni zakonodajni referendum o Zakonu o malem delu.

Predsednik Zveze Matic Sušnik pozdravlja uspešen zaključek zbiranja podpisov za referendum o Zakonu o malem delu. Zbranih blizu 50.000 podpisov je jasno sporočilo, da je referendum nujen. Zbrane podpise bodo pobudniki referenduma, skupaj s predstavniki Zveze predali predsedniku Državnega zbora v naslednjih dneh, najverjetneje v četrtek ali petek.

Zveza ŠKIS zagovarja uspešen zaključek zbiranja podpisov za naknadni zakonodajni referendum o Zakonu o malem delu. Zbranih podpisov, ki jih je skoraj 50.000, kaže na dejstvo, da je referendum nujen, saj Zakon študentom ne prinaša nikakršnih ugodnosti, temveč povzroča več težav in neprijetnosti. Potrebno se je zavedati dejstva, da je delo, ki ga študentje opravljajo ob študiju, nujno potrebno dostopno, saj je pogosto to tudi edini vir preživetja, malo delo pa bo nekatere študente lahko tudi popolnoma finančno ohromilo.
Med študenti tako prihaja do vedno večjih pomislekov ali bo dejansko Slovenija, ki je socialna država dopustila, da Zakon o malem delu odvzame možnost študija in ali bomo vsi le še mali prekerni delavci, ki bomo delali 6 let za eno leto delovne dobe.

Predsednik Zveze Matic Sušnik je zaskrbljen in si zato želi, v dobro vseh študentov, da bo Zakon na referendumu padel in dodaja: »Hitro zbrano potrebno število podpisov dokazuje, da veliko ljudi ne podpira Zakona o malem delu. Vse več se jih očitno zaveda slabosti zakona, ki žal ne bo prinesel stabilnosti na trgu dela, temveč bo socialno stanje med mladimi le še poslabšal. Vesel sem, da je Zveza ŠKIS s študentskimi klubi poskrbela za velik del zbranih podpisov. Študentski klubi so s tem ponovno dokazali, da pokrivajo vsa slovenska lokalna okolja in so pomemben nosilec družbenih dejavnosti ter zastopanja interesov mladih v Sloveniji«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.