Ste brez energije?

Dnevi so vedno bolj topli, pomlad se približuje, mi pa smo vedno bolj brez energije. Namesto, da bi bili v lepih sončnih dnevih polni energije in zagona, smo utrujeni in čisto brez energije, smo zaspani in brezvoljni. Temu pojavu lahko rečemo “spomladanska utrujenost”. To ni nič nenavadnega saj ima naše telo nalogo, da opravi pomladansko čiščenje. Obnoviti mora namreč stare celice, kar pomeni, da mora  tvoriti več hormonov, to pa od organizma zahteva veliko moči.

To je sicer v nasprotju s tem,  da bi morali biti takrat, ko je sonce veseli in polni energije. Ker so dnevi daljši telo izloča manj melatonina, spalnega hormona in zato ne spimo več tako dolgo, podnevi pa smo zato hitreje izčrpani.

Zima velikokrat slabo vpliva na naše telo, saj se manj gibamo, jemo bolj mastno hrano, veliko vitaminov in moči pa potrošimo zaradi prehladov. Dobro je, da si privoščimo več sadja in zelenjave, začnemo se gibati. Na naše dobro počutje bo vplivalo tudi to, če bomo pospravili temna zimska oblačila in se začeli oblačiti v svetle pomladne barve. Prav tako se večkrat odpravimo na kakšen izlet ali le na kavo na prostem. Tako se bomo lažje ubranili spomladanske utrujenosti in se bomo počutili bolje in polni novih moči.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.