Konferenca KIP – konferenca za inovativne in podjetne

Konec meseca, 29. septembra, od 9. ure dalje v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani bo potekala konferenca KIP – konferenca za inovativne in podjetne. Konferenca, ki jo pripravljata Univerza v Ljubljani in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI), bo letos posvečena inovacijskemu procesu. V okviru konference pa se bo predstavil tudi novoustanovljeni Center za prenos tehnologij Univerze v Ljubljani, ki bo izvajal podporo komercializaciji raziskovalno razvojnih dosežkov raziskovalcev in študentom Univerze v Ljubljani. 
 

Na konferenci bodo domači in tuji predavatelji prav tako odgovorili na vprašanja, kaj pravzaprav je inovacijski proces, kakšna je razlika med invencijo in inovacijo in kako svojo inovacijo predstavimo trgu. Poleg tega bodo tudi predstavili dobre prakse prenosa tehnologij, udeležence seznanili z možnostmi virov financiranja ter metodami učinkovite komunikacije, ki je vsekakor pomemben del uspešnega procesa inoviranja.
Svoj pogled na komercializacijo znanja na fakulteti pa bodo predstavili tudi trije podjetniki dr. Klemen Španinger (DiaGenomi d.o.o.), dr. Domen Leštan (Envit d.o.o.) in Luka Birsa (Visonect d.o.o.), katerih inovativne ideje so se porodile že na fakulteti.
 

Za vse, ki se želijo bolje spoznati z izdelavo poslovnega načrta, pa bo potekala tudi delavnica, ki bo potekala vzporedno s programom konference. Skupaj s strokovnjaki na tem področju bodo udeleženci delavnice prediskutirali vsa poglavja, se posvetili najpomembnejšim delom in našteli nekaj trikov, kako si olajšati pisanje poslovnega načrta. Število udeležencev delavnice je omejeno, zato se je nanjo dobro čim prej prijaviti.


Vstop na konferenco je brezplačen, prijavite pa bodo na
spletni strani LUI odprte do 28. septembra.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.