Kurzschluss 3ER otvoritev 14. oktobra

Znan je spremljevalni program

Približuje se nova edicija festivalske pop up izkušnje – Kurzschluss 3ER. Na otvoritveni večer na Gospodarsko razstavišče kot headliner prihaja švedski DJ Adam Beyer. Techno večer bodo s švedskim virtuozom gradili še DJ Jay Lumen, Brlee, Ranchie in Damir Hoffman. Za informacije o lokacijah in letošnjem programu spremljajte #Kurzschluss na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Youtube. Vstopnice so po trenutni ceni 12 evrov naprodaj na prodajnih mestih Eventim.


Adam Beyer
, festivalski headliner, velika glasbena osebnost in pojem techno bitov. Beyer svoje sledilce na velikih festivalih, v omikanih klubih in preko radijskih valov vodi do plesnih klimaksov in naprej. Beyerjeva mantra je jasna, spoštuj zgodovino techno zvoka in svojo glasbo razvijaj gradualistično. Švedski techno virtuoz v Ljubljano prihaja le nekaj dni po nastopu v ikoničnem klubu Cocoon na Ibizi in po obisku Kurzschlussa svojo pot nadaljuje v Amsterdam. Več informacij o njegovi diskografiji je na voljo na družbenih omrežjih
Facebook, Instagram, Soundcloud.

Jay Lumen je madžarski DJ in techno producent, poleg tega pa je tudi ustanovitelj založbe Footwork Records. V svoji karieri je sodeloval z vrsto priznanimi techno ustvarjalci, med drugim z Green Velvet, Harvey Mckay, Garyjem Beckom, Sasho Carassi in Robertom Capuanom. Njegovo glasbo je predvajalo več kot 100 radijskih postaj, med njimi tudi BBC Radio 1. Lumen se je svetovni techno sceni predstavil leta 2005, svoja aktualna pervenca Fusion in Dirty Groove pa je izdal v začetku letošnjega leta. Jay Lumen pogosto nastopa na največjih klubih in festivalih po svetu; od kluba Space na Ibizi, Ministry of Sound, do festivala Sónar na Madžarskem.

Damir Hoffman je DJ in producent iz Nove Gorice, ki na slovensko elektronsko glasbeno pokrajino krasi že celotno dekado. Leto 2011 je bilo zanj prelomno, saj se je njegova skladba ”Break point” uvrstila na techno lestvico Beatport top 100.

Ranchie, DJ in producent je prvič nastopil leta 2014 v Ljubljanskem klubu F-club, v zadnjem času pa je nastopal ob boku velikih zvezd elektronske glasbe, med drugim s Christianom Varelo, Matadorjem, Robertom Capuanom in drugimi.

Brlee, nekoč rezident celjske Casablance in kluba Escape, zmagovalec tekmovanja SYLD, s katerim si je takrat zagotovil nastope v Ambasadi Gavioli in na vseh večjih festivalih in klubih, od leta 2014 poletja preživlja na otoku zabave – Ibizi. Februar letošnjega leta pa je zaznamoval z izdajo prvega EP-ja z naslovom Moon Over Belgrade in Three Minutes To Midnight na založbi LAUS iz Londona. 

Nova edicija Kurzschlussa prinaša novosti, ki bodo nočno življenje v Ljubljani še dodatno posladile. Kurzschluss bo na Gospodarskem razstavišču deloval ob izbranih petkih, sobotah in nedeljah v oktobru, novembru in decembru. V pravi pop up maniri se bo spreminjala tudi lokacija dogajanja, a brez skrbi. Vse v radiju 300 metrov. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.