Lačni Franc na “Ladji norcev”

S posebnima gostoma na velikem koncertu 22.oktobra ob 20.uri v Kino Šiška. Železni repertoar in promocija albuma ” Ladja norcev”.

Ne samo, da je Lačni Franz pomlajen, temveč se je z Ladjo norcev korajžno podal na razbrukana morja in opozoril, da je še vedno anagažiran, glasen, udaren, žanrsko samosvoj in da so pesmi iz železnega repetroarja z leti samo pridobile na aktualnosti, k temu pa pripomorejo tudi novejše, nekatere prepesnjene, druge pa čisto sveže. Na koncertu bo tako  mogoče slišati  Legendarnega Praslovana, Zarjavele trobente, Spet na svoji strani, Naj ti poljub nariše ustnice, Čakaj me, Ne mi dihat za ovratnik, Zadnja večerja, Zdravljica , Nova Okupatorka, Bolj star, bolj nor,  Ladja norcev, Na muca , na klobaso!, Naš novi bog, Jebiveter Junior, Cmokfehtar, Naj zadnji ugasne luč, Aleluja ……….

 

Lačni Franz je v zadnjem letu koncertno zaokrožil po slovenskih klubih, uspešno predstavili nove pesmi, navdušil na poletnih mestnih dogodkih in nekaterih festivalih tako doma kot tudi na tujem. Pripravljen je  za povratek na večji oder Kina Šiška.  ki ga skupina pripravlja za soboto, 22.10.2016 ob 20h , vstopnina 14/16€. Koncert bo otvorila mlada kamniška rock skupina KALAIA. Posebna gosta: MAGNIFICO in MELÉ(Werefox ).

 

Več informacij na: www.lacnifranz.com ali www.kinosiska.si.

 

Rekli so o Lačnem Franzu

“Da sem direkten in da ne tajim predolgo dejstva: Ladja norcev je izdelek, ki imenu Lačni Franz ne dela krivice, saj po prvem konkretnem spustu ter preverjanju teže spisanega ugotovite nemudoma, da novi bend spoštuje vse stilske zapovedi starega benda. Mladostni faktor, transfuzija nove krvi v telo starega kadavra je bila očitno uspešna in Lačni Franz zveni, če namensko odmislimo preteklost in zgodbe o tem, kaj je bilo in kdo je kaj spisal, dobro kot je zvenel pred svojim razpadom.”

Sandi Sadar Šoba ( Rockonnet )

 

“Poezija ostaja lucidna, naphana s črnim humorjem, vendar, tako kot vselej, ostaja Zoran z njo stvaren, nenehno prizemljen glasnik časa in prostora, ki ga živimo. V novih časih so novi Lačni Franz dokončno izgubili tisti stik z novovalovstvom, ki se je držal njihovega glasbenega izročila osemdesetih. Bend goji slečen rockovski zvok, zveni neposredno, kitara konkretno štrli na površje pri samem miksu zvočne slike, znova so tu klaviature, a brez novovalovskega sintetiziranja, z mnogo več topline naravnega zvočnega tena.”

Aleš Podbrežnik ( Rock Line )

“Ni bilo, melanholično-vedra subverzija, sadizem in šokiranje publike, to kar te privlačilo in kar je, konec koncev, Lačnega Franza napravilo v enega od kultnih artefaktov osemdesetih. Prej je to bila kombinacija močnega storytellinga, nepričakovano zapletene melodičnosti in glasbe ki, pravzaprav, ni imela povezave, ne samo z glavnimi tokovi domačega punka in novega vala, ampak niti z ničemer podobnim, kar se je do teh časov igralo ali poslušalo.”

Miljenko Jergović ( Jutarnji List )

 

BIOGRAFIJA

 

Skupina Lačni Franz se je zbrala 1979 in med naprekinjenim nastopanjem po vseh republikah nekdanje Jugoslavije do leta 1994 posnela 9 albumov in pozneje objavila še 4 kompilacije.

Njihovo izključno avtorsko glasbo je glasbena kritika najprej poimenovala ”kabaretni rock”, danes jih pa opisuje z mednarodno označbo ” hard indie ”. V zimzelenih besedilih lirika Zorana Predina provocira kot ironični sarkazem, saj nagajivo in nesramno prepleta erotiko s politiko in družbene tabuje s črnim humorjem. Večina besedil skoraj vedno večpomenska, kar jim daje prepoznavnost in alibi.

 

Leta 2014 je Zoran Predin, na dolgoletno prigovarjanje publike, spet oživel koncertni program Lačnega Franza in se s štirimi mladimi glasbeniki podal na koncertno turnejo po klubih vseh večjih mest bivše YU. Prvi posnetek nove zasedbe JEBIVETER JUNIOR je presenetil vse, ki so pričakovali zaspano nostalgijo. Igra se udarno in brezkompromisno. Pravi povratek na domačo rokersko sceno skupina napoveduje v letu 2016, ko bo Zoran Predin s pomlajeno ekipo predstavil tudi novo, 10 jubilejno izdajo Lačnega Franza. Napovedana pa je izdaja prirejena in posebej posneta tudi za hrvaški, srbski in bosanski glasbeni trg.

 

Zasedba:

Zoran Predin (vokal), Anej Kočevar (bas), Luka Čadež (bobni), Boštjan Artiček (klaviature) in Tine Čas (kitara).

Diskografija:

Ikebana ( Helidon 1981)

Adijo pamet ( Helidon 1982 )

Ne mi dihat za ovratnik ( Helidon 1983 )

Slišiš, školjka poje ti / Live ( Helidon 1984 )

Slon med porcelanom ( Helidon 1985 )

Na svoji strani ( Helidon 1986 )

Sirene tulijo ( Helidon 1988 )

Tiha voda ( Helidon 1989 )

Kaj bi mi brez nas / Compilation ( Helidon 1990 )

Ilegalni pubertetniki / Compilation ( Helidon 1991 )

Zadnja večerja ( Helidon 1994 )

Nasvidenje na plaži / Compilation ( Helidon 1995 )

Petnajstletnica v živo / Double CD ( Kud Levi breg 2003 )

Starši vaših radosti / Live ( KUD Levi breg 2005 )

The Ultimate Collection ( Croatia Records 2011 )

Ladja Norcev ( Sedvex 2016)

 

Več o Lačnem Franzu na uradni spletni strani: www.lacnifranz.com

Facebook: https://www.facebook.com/Lacnifranzofficial/

Twitter: https://twitter.com/lacnifranz

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.