Znanstveni inkubator 2016 na UL FKKT

20. septembra 2016 ob 9.00 uri, se bo na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (Večna pot 113, Ljubljana) že drugič odvijal dogodek z naslovom »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?«. Glavni organizator in pobudnik projekta je Društvo Cutting edge, kot podpornik projekta in soorganizator pa sodeluje tudi Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani.

 

Dogodek bo razdeljen na dva dela. V okviru prvega sklopa bodo udeleženci prejeli osnovne informacije o javnih razpisih za znanstvene raziskave med in po doktorskem študiju. Pomembne informacije bodo predstavljali gostje iz Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ),Službe za evropske projekte Univerze v Ljubljani, Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS), Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) in Javnega sklada za štipendiranje in razvoj kadrov.


Udeleženci bodo informacije iz prve roke prejeli v drugem sklopu, imenovanem »Kako pripraviti uspešno prijavo za raziskovalni projekt – zanke in pasti pri pripravi projektnih prijav«. Svoje znanje in izkušnje bodo delili:

–          dr. Urša Opara Krašovec (FE, UL) – ocenjevalka projektnih prijav na razpisih sheme Marie Curie

–          dr. Nejc Hodnik (KI) – dobitnik podoktorskega projekta iz sheme Marie Curie

–          doc. dr. Boštjan Genorio (FKKT, UL) – raziskovalec na Rice University in Argonne National Laboratory (ZDA)

–          dr. Marina Klemenčič (FKKT, UL) – podoktorska raziskovalka na University of Umea, Švedska

–          dr. Angelina Sekirnik (ACIES BIO) – vodja projektov

Jakob Kljun, vodja projekta: »V Društvu Cutting edge se zavedamo pomena dobre informiranosti mladih raziskovalcev oziroma znanstvenikov na začetku njihove kariere. Zato smo se v okviru projekta »Znanstveni inkubator – Kako graditi kariero v temeljni znanosti pred, med in po doktorskem študiju?« odločili ponovno predstaviti ustanove, ki se ukvarjajo s pripravo in objavo razpisov, skrbijo za koordinacijo prijav ali nudijo kakršnokoli pomoč pri iskanju informacij za prijavo na raziskovalne projekte. Dogodek bodo popestrili ocenjevalci projektov in mladi znanstveniki, ki so na podobnih razpisih že sodelovali in bodo tako iz prve roke z nami delili svoje izkušnje in napotke.«

 

Prijavni obrazec

Več informacij o programu najdete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.