Lampiončki

Lampiončki, ki bodo letos potekali na dveh prizoriščih, so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo organizirala v torek, 17. maja 2011, tradicionalne Lampiončke, ki veljajo za simbol študentskih iger. Lampiončki letos praznujejo 31 let in so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo so prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice študentov. Lampiončki bodo letos potekali na dveh prizoriščih. Pričeli se bodo ob 12. uri s tradicionalnimi Lampiončkovimi igrami v okolici Štuka, osrednja večerna prireditev pa bo potekala na prizorišču pred Mariborskim otokom. Vstop na Lampiončke bo prost, tudi letos pa bo poskrbljeno za brezplačen krožni avtobusni prevoz.

Tradicionalne Lampiončkove igre se bodo pričele ob 12. uri, ekipe pa se bodo pomerile v naslednjih igrah: Mehanski bik, Gladiator, Hammer, Vleka vrvi, Met na koš, Zadeni tarčo, Šajtrga rally in Žakelj cross. Dodatne informacije o samih igrah bodo na voljo na spletni strani www.lampioncki.si. Prijave ekip na igre (v sestavi 3+2) se zbirajo do 13. maja 2011 na elektronskem naslovu interesne.dejavnosti@soum.si.

Ob 19.30 uri pa se bo začela osrednja večerna prireditev pred Mariborskim otokom, na treh odrih – glavnem, elektro in mariborskem. Na glavnem odru bodo nastopili: BIG FOOT MAMA, MI2, TINKARA KOVAČ Z BENDOM, HAPPY OL’McWEASEL in BLOW UP ter zmagovalci natečajev Šourock in Škisolov. Na elektronskem odru se bodo predstavili svetovno znani ustvarjalci elektronske glasbe: JOHN ASKEW (VB), DJ STAY (S), REAKY (SLO), ULTRA VS. VIOLET, TIM URBANYA in JOSH SOMEN. Mariborski oder pa bodo zasedli ustvarjalci mariborske glasbene scene: BLUTWURST, SUPERFOOL, SILENCE BEFORE, SABAIUM, V OKOVIH in FRAME.

Tudi letos Lampiončki sovpadajo z Dnevom študentov Univerze v Mariboru. Na ta dan ni študijskega procesa, zato študenti že tradicionalno zasedejo zelenice v okolicah študentskih domov, prirejajo piknike, družabne igre in podobno. Ker bodo letos tudi Lampiončkove igre potekale v okolici Štuka in študentskih domov na Gosposvetski, bo dodatno poskrbljeno za ekološko osveščanje študentov – ves dan bo prisotna študentska ekipa, ki bo študente pozivala k odgovornem odnosu do naravnega okolja, v okviru zmožnosti pa tudi pomagala pri čiščenju in brezplačno delila vreče za smeti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.