Lampiončki letos praznujejo 30 let

Lampiončki so s svojo tradicijo prerasli v edini pravi študentski praznik. Letos bodo 18. maja na prizorišču pred Mariborskim otokom.

Študentski kulturno prireditveni center ŠTUK in Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) v torek, 18. maja 2010, organizirata tradicionalne Lampiončke, ki veljajo za simbol tradicionalnih študentskih iger. Lampiončki letos praznujejo 30 let in so že desetletja stalnica, namenjena športu in druženju študentov Univerze v Mariboru. S svojo tradicijo pa so prerasli v edini pravi študentski praznik, ki vsakoletno združuje množice študentov. Prireditev bo tudi letos potekala na prizorišču pred Mariborskim otokom, s pričetkom ob 13. uri. V popoldanskem času bodo potekale športne igre in študentska tržnica, zvečer pa sledi osrednja glasbena prireditev na treh odrih. Vse informacije o letošnjih Lampiončkih so na voljo na spletni strani www.lampioncki.si.  

Tradicionalne Lampiončkove igre se bodo začele ob 13. uri na parkirišču pred Mariborskim otokom. Ekipe se bodo pomerile v mnogih igrah, kot so »šajtrga« rally, vleka vrvi, kmečki biljard, prenašanje mini bal sena po pripravljenem poligonu in še mnogih drugih. Dodatne informacije o samih igrah bodo na voljo na spletni strani www.lampioncki.si. Prijave ekip na igre (v sestavi 3+2) se zbirajo do 14. maja 2010 na elektronskem naslovu interesne.dejavnosti@soum.si

Zvečer bo prireditev potekala na treh odrih, poleg glavnega, tudi na elektro odru in mariborskem odru. Na glavnem odru bodo nastopili: Bajaga & Instuktori, MI2, Don Mentony Band, Zaklonišče prepeva, Fešta Band, zmagovalci natečaja Šourock ’10 in zmagovalci natečaja Rock Izziv. Vstop na Lampiončke bo prost, tudi letos pa bo poskrbljeno za brezplačen krožni avtobusni prevoz.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.