Preverite veljavnost dokumentov!

Zaradi varčevanja v javni upravi se vam lahko zgodi, da boste ostali brez veljavnega osebnega dokumenta, z neregistriranim vozilom, s pretečenim vozniškim dovoljenjem, lahko pa tudi brez otroškega dodatka.

To je sicer najbolj črn scenarij, ki se vam lahko zgodi. Preprečite pa ga lahko le tako, da ste sami pozorni na veljavnost svojih dokumentov in na datum, do katerega vam še velja vloga za otroški dodatek. Če ste se do sedaj zanašali na obvestila ministrstev o poteku veljavnosti osebnih listin, prometnega in vozniškega dovoljenja ter na obvestila ministrstva za delo o poteku pravice do otroškega dodatka, potem je čas, da pregledate svoje dokumente in si nastavite opomnike kakšen teden ali dva pred njihovim potekom. Ministrstva namreč zaradi racionalizacije poslovanja od leta 2009 ne pošiljajo več t. i. vljudnostnih obvestil. S tem ukrepom želijo namreč privarčevati tisti del sredstev, ki so jih porabili prav za razpošiljanje pisnih obvestil.

Kot nam je pojasnil vodja službe za stike z javnostmi na ministrstvu za javno upravo Miran Koren, je ministrstvo od junija 2007 do decembra 2009 pošiljalo avtomatizirana obvestila o bližajočem poteku veljavnosti prometnega dovoljenja imetnikom, ki so imeli izpolnjene pogoje za elektronsko podaljšanje, ker ni bil potreben tehnični pregled vozila. V letu 2009 je ministrstvo za ta namen porabilo 83.061 evrov, vključno s poštnino. Zaradi pocenitve poslovanja bo ministrstvo dosedanje obveščanje nadomestilo z elektronskim obveščanjem oziroma ga bo razširilo z obveščanjem preko SMS-sporočil.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.