LEVI’S® GO FORTH KAMPANJA

LEVI’S® NOVA KOLEKCIJA JESEN/ZIMA 2011

Vedno originalna blagovna znamka Levi’s®, v sklopu kolekcije jesen/zima 2011, uvaja Water Less™ kavbojke po vsej Evropi, s katerimi se bo prihranilo 20 milijonov litrov vode.

 

Pri proizvodnji povprečnih kavbojk se pri procesu barvanja, pranja in dodatnih obdelav porabi 45 litrov vode.

Water Less™ obdelave potrebujejo občutno manj vode, saj je skupna količina porabljene vode v povprečju zmanjšana za 20%, pri nekaterih obdelavah pa ta odstotek naraste celo na 88%.

Water Less™ kavbojke so zadnja inovacija blagovne znamke Levi’s®. V kolekciji so jeans hlače in jakne, ki brezkompromisno združujejo stil in kvaliteto  – tkanine in obdelave so običajnega videza, originalno in so enako udobne, pa čeprav je bilo pri proizvodnji porabljeno občutno manj vode.

20 milijonov litrov vode se sliši veliko, kar tudi je! Količinsko je to primerljivo količini vode, ki priteče skozi pipo v 2 177 660 minutah! To je količina, ki se jo porabi s 725 000* tuširanji ali toliko kot bi pitne vode  potrebovala ena oseba za več kot 21 000 let.

* preračunano na sedem minutno tuširanje s porabo 30 litrov vode

Ključni modeli

Evropska Water Less™  kolekcija ima več kot 1.3 milijonov ženskih in moških modelov kavbojk. Ključni modeli moške Water Less™ linije so Levis® 501®, pa tudi  mnogi drugi, kot so skinny in slim ter številne druge različne obdelave. Za ženske, pa je Levi’s®  vključil Water Less™  obdelave v Curve ID modele kavbojk, ki so kreirane po oblikah ženskega telesa.

Vključi se tudi Ti!

Čeprav smo zelo ponosni na naš dosežek, se zavedamo, da je to samo majhen korak pri reševanju problematike vode v svetu. Vemo tudi, da se največ vode porabi pri pranju kavbojk. S pranjem kavbojk enkrat na dva tedna namesto enkrat tedensko, lahko tudi ti občutno prispevaš k prihranku vode.

Čeprav se zdi, da je vode na Zemlji v izobilju, jo je le 1% uporabne za ljudi. Eden od štirih ljudi na našem planetu  – 1.1 bilijonov živih bitij nima dovolj pitne vode.

Več informacij je na voljo tukaj!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.