Literarni natečaj Kluba študentov Kranj za kratko prozo

Klub študentov Kranj razpisuje literarni natečaj za najboljšo izvirno kratko prozo.

1. Tema
Tema je lahko poljubna, po izbiri avtorja. V izbor ne bomo uvrstili prispevkov, ki bi kogar koli na kakršen koli način žalili, spodbujali k verski, rasni, politični ali drugi nestrpnosti in vključevali vsebine, ki so v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije. Udeleženci smejo sodelovati samo z literarnimi deli, katerih avtorji so. V izbor bodo uvrščeni izključno prispevki v slovenskem jeziku.

2. Oblikovno-tehnični pogoji
Dolžina literarnega dela je omejena na največ polovico avtorske pole, tj. 15.000 znakov s presledki. Tolerira se odstopanje do 10% navzgor. Prispevki naj bodo tipkani, pisava Times New Roman, velikost 11 ali 12, enojni razmak med vrsticami.

3. Udeleženci
Na natečaju lahko sodelujejo dijaki in študentje oz. mladi od 15. pa do izpolnjenega 26. leta starosti, ki imajo slovensko državljanstvo ali stalno bivališče v Republiki Sloveniji. Vsak udeleženec lahko pošlje največ tri (3) literarna dela.

4. Avtorstvo
Udeleženci so sami odgovorni za avtorstvo prispevkov. Avtor s poslanim delom dovoljuje njegovo objavo, prav tako nima KŠK do avtorja nikakršnih materialnih obveznosti. Avtor se strinja, da lahko KŠK njegova avtorska dela krajevno in časovno neomejeno reproducira ter distribuira. Rokopisov ne vračamo.

5. Žirija in način selekcije
Poslane prispevke bo dobila v pregled tričlanska strokovna žirija, ki bo določila zmagovalca na podlagi strokovnega znanja ter lastnih izkušenj in presoje. Ocenjevala bo kreativnost, slog, jezik, spretnost povezave vsebine in oblike ter celostni umetniški vtis literarnega teksta. Odločitev žirije glede zmagovalca bo dokončna in se nanjo ne bo mogoče pritožiti.

6. Nagrade in povratne informacije
Zmagovalec natečaja prejme denarno nagrado v vrednosti 400 €, poleg tega pa mu bo KŠK omogočil objavo literarnega dela v eni izmed slovenskih literarnih revij ali, v kolikor dogovor z uredništvi teh ne bo mogoč, v klubski reviji Zapik. Drugo in tretje uvrščena avtorja dobita praktični nagradi. Razglasitev zmagovalca in prevzem nagrad bosta izvedena na zaključni prireditvi, katere datum bo določen naknadno, okvirno konec februarja ali v začetku marca 2010. Prevzem nagrad bo mogoč izključno na omenjeni prireditvi, razen v primeru utemeljene odsotnosti nagrajenca.

7. Rok za oddajo izdelkov in naslov
Izdelke natisnjene in podpisane s psevdonimom oz. šifro pošljite do 31. januarja 2010 po navadni pošti (šteje datum žiga) ali priporočeno (brez podatkov o pošiljatelju) na naslov:
Klub študentov Kranj
(Za natečaj)
Glavni trg 20
4000 Kranj
Posebej pošljite v zaprti kuverti svoje podatke: ime, priimek in psevdonim, pod katerim ste napisali prispevek/prispevke; naslov, telefonsko številko, el. pošto, podatke o šolanju/izobrazbi ter datum rojstva.

8. Ostalo
Dodatne informacije dobite na natecaj@ksk.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.