London po Londonu 2017

Kot se za 10. jubilej spodobi, je že 10. London po Londonu navdušil, saj nam je postregel s samimi presežniki. Veliko strokovnih vsebin, konkretnih prikazov tehnik striženja, barvanja in spenjanja pričesk, brezplačne delavnice pred dogodkom ter prava mera sproščenosti nastopajočih in humornih vložkov. Recept za popolno frizersko prireditev, ki je daleč od klasičnega šova. V dobrem smislu!
Stranke v frizerskih salonih hočejo več!

Lassana kreativni tim na 10. dogodku London po Londonu predstavil modne smernice pričesk

Sobota, 11. 11. 2017

Dogodek je s kratkim pozdravom otvoril direktor podjetja Lassana, dr. David Cukjati, ki je ponosno povedal, da dogodek vsako leto napolni dvorano Španskih borcev, hkrati pa je poudaril, da so strokovne in vsebinsko kvalitetne prireditve za strokovno javnost pomembne za karierni napredek vsakega frizerja. V Lassani se tega zavedajo, zato so nastopajoči predstavili tudi trende in tehnike, s katerimi so se srečali na strokovnih izobraževanjih v Londonu, Parizu, Berlinu in Pforzheimu.

Srednje dolžine in kodri

Lassana kreativni team je v prvem delu prireditve prikazal modne tehnike barvanja in striženja. Pri striženju je goste navdušila tehnika striženja z brivnikom in dejstvo, da so v ospredju srednje dolžine, pri barvanju pa tehniki »grading« in »kapljica«. Če hočemo biti modni, si privoščimo fru-fru, ki ga zapovedujeta tudi Tony&Guy in nova kolekcija La Biosthetique. Kdor trdi, da je trajna staromodna, se moti – vračajo se kodri. Kodri na ženskih in moških glavah, pa naj bodo klasični, v obliki afro izgleda ali nekoliko nenavadni. Pri zaključnem stylingu pa se lahko poigramo tudi s kodri, ki nastanejo kot posledica vlažnih las spetih v figice – ali kot so tehniko šaljivo poimenovali v Lassani »figova vodna«.

Barvito kot severni sij

Če sodimo po svetovnih trendih in Lassanini novi kolekciji Aurora, ki jo je navdihnil severni sij s svojimi prelivajočimi barvami, si morate omisliti močne barve – od intenzivno roza do modre. In nikar ne mislite, da je bordo rdeča modna le na oblačilih, topli odtenki so »must have« letošnje jeseni.

Mladi in kreativni

S pričeskami so nas navdušili tudi mladi kreativni frizerji Lassane, ki so na odru stali prvič. Super pričeske, top nastopi. Če bo šlo tako naprej, so to nastopajoči, ki jih bomo na odru 20. London po Londonu občudovali leta 2027. In v kreativnem timu ne bodo same punce.

Svečane pričeske

Ko pa smo prišli do spenjanja pričesk, so ideje in tehnike goste pustile brez besed. Od klasike pa vse do ekstravagance in nenazadnje šivanje las v speto pričesko – zakaj pa ne?

V Lassana salonih so veseli, da stranke pogosto ne želijo le klasike. Frizerji namreč obožujemo izzive. Stranke tako pogosto zahtevajo atraktivne pričeske, ki jih je enostavno vzdrževati, ali pa pričeske, ki jih lahko nosijo na različne načine in s tem spreminjajo svoj look od igrivega do svečanega. Želijo si barv, ki se lahko hitro izpirajo, zato se takšne stranke pogosteje vračajo, kar je seveda super.

Izgled modelov je zaokrožilo ličenje vizažistk iz Lassane in stilistov iz trgovine Xetra s Trubarjeve. Za zares popoln dan pa je poskrbel kup bonbončkov – od odličnega La Biosthetique zeliščnega čaja do sladkega peciva in  kozarčka rujnega. Na zdravje in uspešno ponovitev. Vsekakor priporočamo obisk naslednje leto!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.