MacGyver X

BEST Ljubljana že deseto leto zapored organizira lokalno EBEC tekmovanje, bolje poznano pod imenom MacGyver, ki bo potekalo 16. in 17. marca 2018 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Čas za prijavo je le še do 12. marca!

MacGyver je inženirsko tekmovanje, v katerem ekipe študentov uporabljajo svoje tehnične, družbene in komunikacijske veščine za reševanje tehničnih nalog. Na tekmovanju se študenti trudijo najti čim boljšo, učinkovito in inovativno rešitev v dveh različnih kategorijah:

  • Skupinsko načrtovanje (Team Design),
  • Študija primera (Case Study).

Petek 16. 3. TEAM DESIGN
Skupinsko načrtovanje je praktična naloga, ki jo letos pripravlja Hella Saturnus Slovenija. Tekmovalci na praktičen in zabaven način rešujejo realen izziv iz industrije.
Namig: lučke


Sobota 17. 3. CASE STUDY
Študija primera je naloga teoretične narave, kjer tekmovalci na podlagi predstavitve, ki jo pripravi podjetje, brainstormajo in predstavijo rešitev tehničnega problema. Letos študijo primera pripravljata Knauf Insulation in Danfoss.

Študentje se tekom tekmovanja soočajo z različnimi inženirskimi izzivi ter nanje iščejo inovativne, konstruktivne ter uporabne rešitve.
Zmagovalna ekipa nato napreduje na regionalno tekmovanje – EBEC Challenge Regional.

Prijave na tekmovanje so uradno odprte!
Z odprtjem prijav pride tudi t. i. prednaloga, inovativna rešitev prednaloge pa je glavni pogoj za prijavo na tekmovanje.
Obrazec za prijavo je objavljen na spodnji povezavi:
https://www.macgyver.si/prijave-za-ebec-macgyver-x-so-uradno-odprte/ 


MacGyver je del mednarodnega tekmovanja, imenovanega EBEC(European BEST Engineering Competition) in spada pod prvi (najnižnji) nivo. Zmagovalni ekipi vsake od kategorij imajo možnost uvrstitve na regijsko tekmovanje.

Tekmovanje je odlična priložnost tako za študente, kot tudi za podjetja, ki se jim predstavijo in iščejo nove kadre.


Letos so dogodek podprli številni novi partnerji: 

Hella Saturnus Slovenija, letni sponzor in organizator team designa, Knauf Insulation, organizator prvega case studyja, Danfoss, organizator drugega case studyja, BSH hišni aparatiDomel inMahle Letrika in Schrack.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.