Maj, mesec, ko študentje živijo za Majske igre, se bliža

Majske igre, ki jih organizira Študentski svet stanovancev, bodo letos potekale že kar 34. Največji študentski projekt v Sloveniji, ki traja kar tri tedne, se bo letos odvijal od 8. do 24. maja na različnih lokacijah po Ljubljani. Mnogo kulturnih, športnih in glasbenih doživetij se obeta v najlepšem študentskem mesecu maju.

 

Ni veliko projektov, ki jim Študentski svet stanovalcev kot organizator ostaja zvest vsako leto znova, toda Majske igre so zagotovo tiste, ki so najbolj prepoznavna in obiskana študentska prireditev. Traja tri tedne in vsako leto privabi preko 50.000 obiskovalcev. Združuje kar tri sklope: kulturo, šport in zabavo. Namen iger je študentom ponuditi mnogo športnih, kulturnih in glasbenih doživetij ter jih tako spodbuditi, da se med seboj družijo in spoznavajo ter ohranjajo tradicijo

 

Letošnje Majske igre se bodo odvijale od 8. do 24. maja. Študentje se bodo lahko pomerili v več kot 30 športnih panogah, med katerimi so odbojka, nogomet, strelastika, paintball, dirka na kolesu in še veliko več. Obiskovalci se bodo lahko sprostili na kar 6 kulturnih večerih, kjer jih bodo navdušili pesniki, pevci, komiki in nadobudni folklorniki. Zabavali se bodo tudi pozno v noč na 4 vsem dobro znanih glasbenih dogodkih. Vse se bo začelo 3. maja z otvoritvijo Majskih iger. Sledila bo nora zabava s pohodom na Rožnik, nekaj dni za tem dan Mestnega Loga, zaključek pa se bo v velikem slogu odvil na Kardeljevi ploščadi.

 

Organizacija Majskih iger predstavlja velik zalogaj. Ekipa že več mesecev gara in se trudi ustvariti nepozabne tri tedne za vsakega študenta. Želijo ponuditi atraktivne športne panoge, raznolike kulturne točke in zadovoljiti čimveč glasbenih okusov na 4 glavnih dogodkih.  

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.