Mariboru se bo to nedeljo rolalo

To nedeljo, 20. septembra bo Maribor zopet ZZrolano mesto, saj Zdrava zabava vabi na edinstveno prireditev, največjo parado rolanja, ki bo tokrat prvič v okviru Evropskega tedna mobilnosti. Kot vsa leta doslej je dogodek tudi tokrat popolnoma brezplačen.

Zdrava zabava v sodelovanju z Mestno občino Maribor (Medobčinskim uradom za varstvo okolja in ohranjanje narave) letos v okviru Evropskega tedna mobilnosti pripravlja že dvanajsto ZZrolano mesto. Gre za edinstven dogodek, parada rolanja za glasbenim tovornjakom po mestnih ulicah, ki so v ta namen zaprte za promet.

»Dogodek je primeren za vse, ki se želijo zabavati, obenem pa tudi športno udejstvovati, kar je pravzaprav rdeča nit vseh naših prireditev,« je povedal vodja prireditve Klemen Tasič iz Zdrave zabave. Dogajanje na Koroški cesti in Glavnem trgu bodo organizatorji popestrili že prej, saj bo program od 12. ure naprej namenjen takšnim in drugačnim kolescem, od skate eventa do programa naših domačih hokejistov Lisjakov. Najmlajšim bo namenjena animacija na rolerjih, starejši pa si bodo lahko ogledali stojnice s ponudniki opreme.

ZZrolano mesto je svojo premiero doživelo že (davnega) leta 2002, od takrat naprej pa se dogodka udeležuje več sto navdušencev rolanja, nazadnje smo jih tako našteli več kot petsto. Start približno 11 kilometrskega rolanja bo na Glavnem trgu ob 16. uri, ker je pa tempo prilagojen najbolj počasnemu udeležencu sama parada traja malce več kot uro. Med potjo po mestnih ulicah se okrepčamo z vodo in kratkim postankom, za najbolj utrujene pa bo kot zmeraj poskrbel vlak Jurček, ki bo na repu kolone.

Za udeležbo na prireditvi ni potrebna nikakršna prijava, ker je pa velik poudarek na varnosti je zelo zaželeno osnovno znanje ustavljanja ter popolna zaščitna oprema, kar še toliko bolj velja za otroke.

Proga letošnjega ZZrolanega mesta je enaka lanski in je dolga približno 11 kilometrov, spremeni se le startno-ciljni prostor ki je, kot rečeno, na Glavnem trgu. Rolali bomo bo naslednjih ulicah: Glavni trg (krožišče)- Glavni most – Trg revolucije – Pobreška – Nasipna – Borcev za severno mejo – Cesta XIV divizije (krožišče) – Istrska – Ulica Veljka Vlahoviča (krožišče) – Čufarjeva – Zrkovska – Pobreška – dvoetažni most – Oreško nabrežje – Ulica Kneza Koclja – Mlinska ulica (krožišče) – Partizanska – Prešernova – Razlagova – Krekova – Strossmayerjeva – Mladinska ulica – Vrbanska – Turnerjeva – Gosposvetska -Strossmayerjeva – Koroška – Glavni trg.


Zgoraj omenjene ulice bodo v ta namen tudi kratkotrajno zaprte za promet. V primeru dežja prireditev odpade.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.