Matematično vesolje

V petek, 25. septembra ob 18h, se s predavanjem dekana Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Univerze na Primorskem (UP FAMNIT) prof. Dragana Marušiča “Matematika: od zapletene simbolnosti do preproste vsakdanjosti” začne cikel poljudnih predavanj o matematiki in njeni vlogi v svetu, imenovan FAMNITovi Izleti v matematično vesolje.

Vsa predavanja potekajo ob petkih ob 18.00 v Centru eksperimentov Koper, DMFA Koper, Kidričeva ulica 17, Koper. Raven predavanj je primerna za srednješolce ter vse, ki jih zanimajo kompleksna matematična vprašanja, predstavljena na poljuden, atraktiven in nekonvencionalen način. Predavanja so odprta za širšo javnost, obisk je brezplačen. Koordinatorji cikla so predhodno vzpostavili stike s predavatelji matematike na gimnazijah in srednjih šolah v Kopru, Piranu, Sežani, Vipavi, Ajdovščini, Postojni, Trstu in na nekaj bližnjih hrvaških srednjih šolah. UP FAMNIT želi s ciklom predavanj s sicer resno vsebino, vendar predstavljeno na atraktiven in zanimiv način (“Vam je všeč brokoli?”, “Smo matematiki in opice v sorodu?”…) med dijaki zbuditi zanimanje za drugače predstavljeno matematiko.
Več o ciklu ter o vsebini posameznih predavanj na spletni strani Famnitovih Izletov v matematično vesolje (http://izleti.famnit.upr.si).

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.