Med prejemniki prestižnih priznanj za odličnost v komuniciranju znanosti tudi trije predstavniki Univerze v Mariboru

Priznanja se podeljujejo tistim, ki so se v preteklem letu v slovenskem prostoru najbolj odlikovali v promociji in komunikaciji znanosti in znanstvenih dosežkov.

Med prejemniki priznanj za dosežke na področju komuniciranja znanosti in o znanosti v letu 2017, ki jih podeljuje Slovenska znanstvena fundacija tistim posameznikom, skupinam ali organizacijam, ki so se v preteklem letu v slovenskem prostoru najbolj odlikovali v promociji in komunikaciji znanosti in znanstvenih dosežkov, so tudi trije predstavniki Univerze v Mariboru. Prestižno priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« sta prejela prof. dr. Matjaž Perc, fizik, iz Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze v Mariboru v kategoriji posamezniki za dosežke v obdobju 2015-2017, še zlasti v letu 2017, v kategoriji organizacije – spodbujavalke komuniciranja znanosti pa je priznanje prejel Inštitut za računalništvo Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru. Listino finalista izbora »Komunikator leta« pa je prejel doc. dr. Andraž Stožer iz Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

 

Prof. dr. Matjaž Perc je prejel priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« v kategoriji posamezniki za dosežke v obdobju 2015-2017, še zlasti v letu 2017, za izjemno kakovostno komuniciranje izvirnih prvovrstnih znanstvenih spoznanj s področja fizike družbenih sistemov ter za ustvarjalni dialog o znanosti z mladimi in ostalimi deli splošne javnosti.

 

Inštitut za računalništvo Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru pa je prejel priznanje »Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju« v kategoriji v kategoriji organizacije – spodbujavalke komuniciranja znanosti za razvoj in uporabo različnih komunikacijskih oblik ter tehnik pri ozaveščanju državljanov o pomenu raziskav na področjih, ki jih pokriva Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in pri promociji tehniških poklicev za prihodnost Slovenije.

 

Doc. dr. Andraža Stožerja, ki je prejel listino finalista izbora »Komunikator znanosti«, še posebej odlikuje njegova vsestranskost komuniciranja znanosti, saj v različnih oblikah (publikacijah, člankih, konferencah, javnih predavanjih, videih) nagovarja zelo širok spekter javnosti, od ožje raziskovalno-znanstvene, strokovne, splošne, do političnih odločevalcev na različnih ravneh in nenazadnje tudi najzahtevnejše skupine slušateljev – učence in dijake.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.