PREDSTAVLJA SE: Fakulteta za slovenske in mednarodne študije

Kako bi se predstavili?

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije, nova članica Nove univerze, je edina in osrednja visokošolska ustanova v Republiki Sloveniji in v svetu, katere prvo in osrednje znanstveno ter pedagoško poslanstvo predstavlja slovenoslovje s celostnim preučevanjem in raziskovanjem slovenskega teritorija in identitete slovenskega naroda v njenem najširšem smislu z interdisciplinarnim povezovanjem temeljev slovenskega naroda.

Akreditiran triletni dodiplomski program Slovenski študij združuje specifična znanja o fenomenih slovenstva – z vidika etničnosti in etnične raznolikosti v Sloveniji, gospodarstva, geostrateškega položaja, naravnih danosti in kulturne dediščine Slovenije, okoljskih vidikov trajnostnega razvoja Slovenije, zgodovine Slovencev, slovenskega jezika in književnosti v povezavi z evropsko sodobno književnostjo, politike in ustanovitve suverene slovenske države, slovenske umetnosti, filozofije medkulturnosti idr.

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

1. Prva fakulteta na področju slovenoslovja, ki celostno obravnava slovenski teritorij, identiteto slovenskega naroda skozi zgodovino in sedanjost.

2. Izvajanje študijskega programa tudi v Ljubljani. 

3. Kakovostni študijski program, ki pokriva in združuje slovensko književnost, zgodovino, geopolitiko, kulturo in umetnost.

4. Odličen akademski zbor, ki ga sestavljajo vrhunski domači predavatelji in raziskovalci z mednarodnimi izkušnjami.

5. Dosegljiva cena študija.

6. Prilagojeni urniki in poglobljen, interaktiven in individualen pristop do študenta – študentom smo na voljo za njihove individualne študijske potrebe.

7. Pomoč tudi preko tutorskega sistema.

 

Katere novosti ste vpeljali nazadnje in kaj pripravljate?

Novost je že sama fakulteta z interdisciplinarnim, tudi multidisciplinarnim študijskim programom, ki ga v Sloveniji doslej ni bilo.

Kot posebno novost pa lahko poudarimo možnost podjetniškega usposabljanja v sklopu kreativne in kulturne indrustrije. 

 

Kakšne možnosti se študentu odprejo s študijem na fakulteti?

Diplomanti Fakultete za slovenske in mednarodne študije imajo veliko možnosti za zaposlitev, ker je program praktično usmerjen in kot tak vodi k inovativnemu razvoju produktov in uspešnih sodelovanj na različnih področjih. Predvsem bodo lahko bistveno prispevali k lokalnemu razvoju in delali na različnih področjih – od državnih uprav, turizma, kulturne dediščine, lahko bodo svetovalci v raznih podjetniških razvojnih projektih, se preko gospodarskih zbornic vpletali v gospodarstvo itd.

 

Kakšne obštudijske dejavnosti ponuja fakulteta?

Izbira je pisana. Obštudijske dejavnosti omogočamo na področju založništva, muzejskega in arhivskega segmenta, kulturne dediščine ipd. Seveda kot promocijo slovenskega teritorija v interakciji s sosednjimi državami, pa tudi širše.

 

Kakšne so zaposlitvene možnosti vaših diplomantov?

Izhodiščni poligon, kreativna kulturna industrija, ponuja širok nabor zaposlitvenih področij, torej možnosti je veliko in prihodnost zanje optimistična.

 

Kakšne študente iščete, si želite? 

Ustvarjalne, samoiniciativne in podjetje. Študiozne, skratka.

 

Fakulteta za slovenske in mednarodne študije
Predoslje 39
4000 Kranj

T: 04 231 93 72

E: info@fsms.si
W: http://www.fsms.si/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.