Medgeneracijsko sodelovanje

Ste že slišali za Zavod Y? Se spomnite projekta Simbioza? Zavod Y združuje, povezuje in izobražuje posamezne talentirane mlade med dvajsetim in tridestim letom, ki si želijo prenosa znanja s starejših na mlajše.

Zavod Ypsilon združuje mlade med dvajsetim in tridesetim letom starosti. Mlade povezuje, izobražuje in s sodelovanjem prispeva k dvigu ravni zavesti vsakega posameznika in družbe ter k tesnejšemu medgeneracijskem sodelovanju. Vsak,ki želi biti del zavoda mora znati sodelovati, biti odgovoren, pošten, biti mora dober prijatelj in spoštovati mir, strokovnost in povezovanje. 

 

Namen zavoda je povezovanje, izobraževanje in soočanje mnenj med generacijo Y in izbranimi vzorniki mladih, ki predstavljajo elito uma, duha in okusa. Želijo si prenosa znanja in izkušenj s starejših na mlajše generacije, skupno iskanje novih poti in omogočanje lažje integracije generacije Y k sooblikovanje družbe. 

 

Njihovo načelo je združiti najbolj talentirane predstavnike generacije Y z različnih področjih, jih izobraževati in ozaveščati in jih povezovati na svojih dogodkih. Prav tako si želijo aktivnega sodelovanja pri reševanju sodobnih družbenih problemov in povezovanje generacije Y z drugimi generacijami. Izvajajo tudi družbeno koristna dela in projekte in strmijo k razvoju zanimivih produktov. 

 

Njihovo poslanstvo je razvoj generacije mladih med dvajsetim in tridesetim letom in povezovanje generacij,da bo življenje v prihodnosti predstavljalo pozitiven pogled na sedanjost. Njihova vizija pa je biti vodilno svetovno združenje perspektivnih mladih med dvajsetim in tridesetim letom z različnih področji, ki bodo na osnovi medgeneracijskega sodelovanja oblikovali svet in kakovost našega življenja. 

 

Cilji Zavoda Y so:

–          Prispevati k razvoju kompetenc in dvigu zavesti bodočih moralnih in etičnih, družbeno odgovornih posameznikov, kot odgovor na vse večje družbene izzive,

–          Doseči temeljni družbeni dogovor o medsebojnih medgeneracijski podpori,

–          Razviti vrednostni sistem, ki bo prispeval k trajnemu sonaravnemu razvoju družbeno odgovorne civilizacije,

–          Povezati različne deležnike pri delovanju Zavoda Ypsilon,

–          Ustvariti stičišče odličnosti uma,duha in okusa za dosego ciljev Zavoda Ypsilon.

Njihovi dosedanji dosežki kažejo na dobro delovanje Zavoda, več o dosežkih in projektih pa si lahko preberete na njihovi spletni strani. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.