Mednarodne izkaznice za mlade

Na Slovenskem popotniškem društvu Erazem lahko dobite mednarodne izkaznice, s katerimi lahko privarčujete pri potovanjih v tujini in tudi pri nas kar nekaj denarja. Jih poznate?

ISIC – International Student Identity Card
Po vsem svetu razširjena in uveljavljena izkaznica je namenjena študentom, ki želijo uveljavljati različne študentske popuste doma in v tujini (vstopnine v muzeje in študentske klube, ogledi različnih znamenitosti, razne oblike javnega prevoza, nakup smučarskih kart …). Veljavnost izkaznice je 16 mesecev oziroma posamezno študijsko leto (velja od septembra do konca decembra naslednjega leta). Izkaznico lahko dobijo redni in izredni študentje ter dijaki (ISIC SCHOLAR card). Spodnja starostna meja je 12 let. Že od začetka jo podpira UNESCO. Za izdelavo je treba predložiti študentsko dokazilo (potrdilo o vpisu ali za tekoče študijsko leto potrjen indeks ali z nalepko tekočega študijskega leta opremljeno študentsko izkaznico) in fotografijo.
Cena: 10 EUR.
Več informacij: www.istc.org.

IYTC – International Youth Travel Card
Mednarodna mladinska izkaznica je namenjena vsem mlajšim od 26 let. Omogoča različne popuste, kot npr. vstopnine v muzeje in ogledi različnih znamenitosti, razne oblike javnega prevoz itd. Z znakom Countdown na hrbtni strani lahko uveljaviš 10 do 25 % popusta v številnih restavracijah, barih, trgovinah in kulturnih ustanovah po vsem svetu. Izkaznica omogoča uporabo brezplačne telefonske linije za pomoč v težavah, ki deluje 24 ur na dan, in uporabo komunikacijskega paketa ISIConnect. Za izdelavo izkaznice je treba predložiti osebni dokument in fotografijo. Tudi to izkaznico podpira UNESCO.
Cena: 10 EUR.
Več informacij: www.istc.org.

VIP Backpacker
Namenjena je popotnikom, ki se odločijo za samostojno potovanje z nahrbtnikom na rami in s čim manjšimi stroški. V Avstraliji, od koder izvira, in Novi Zelandiji ima v svojem sklopu verigo prenočišč (podobni youth hostlom), sodelujejo pa tudi s podobnimi domovi in hoteli po svetu, predvsem v Kanadi, Veliki Britaniji, na Irskem, v Južnoafriški republiki in ZDA. Lastniki imajo tako popuste v določenih hotelih, pri avtobusnih in letalskih prevozih, turističnih agencijah, športnih trgovinah itd. Ob nakupu izkaznice prejmete priročni etui z dvema nepogrešljivima knjižicama, polnima naslovov, telefonskih številk, načrtov in nasvetov o tem, kako priti do poceni prenočišč in kje izkoristiti popuste, ki jih nudijo sodelavci organizacije VIP Backpacker. Za izkaznico je treba predložiti potni list. Veljavnost izkaznice je 1 leto od datuma izdaje in nima starostne omejitve.
Cena: 25 EUR.
Več informacij: www.backpackertours.com.au, www.vipbackpackers.com.

Ksenija Gider

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.