Mednarodni razmislek o preobrazbi javnega sektorja

3. mednarodna poletna šola, 32 študentov iz 8 držav, 18 učiteljev iz 7 partnerskih univerz.

Fakulteta za upravo že tretje leto zapored gosti mednarodno poletno šolo z naslovom »Challenges in Public Administration – Transformation for the Future«. Gre za plod mednarodnega sodelovanja 7 partnerskih univerz širom Evrope, tudi letos pa bomo s številnimi pobudami širili pomembnost trajnostnega razvoja in zaščite okolja kot pomembnega vidika delovanja javnih organizacij.

Javni sektor po vsej Evropi doživlja številne spremembe, poletna šola pa omogoča študentom in sodelujočim profesorjem razmislek in prostor za razpravo, v katero smer naj se ta razvija.

 

Študentje prek zanimivih tehnik osvajajo znanja v 5 vsebinskih modulih:

 • Angleščin za akademske namene
 • Javna uprava in javne storitve: Modernizacija in izzivi
 • Javna uprava in kriza: Institucije in politike
 • Kreativnost in inovacije v javni upravi
 • Trendi javnega menedžmenta in organizacije


Okolju prijazno izobraževanje
Tradicionalno naša poletna šola spodbuja okolju prijazno izobraževanje in prek številnih aktivnosti promovira varovanje okolja. Kot predstavnika medijev vas vabimo, da se udeležite aktivnosti, ki jih pripravljamo v okviru poletne šole, še posebej pa vas vabimo na:

 

 • ·Otvoritveno slovesnost, ki bo potekala v ponedeljek, 17. avgusta ob 10. uri v predavalnici P14 na Fakulteti za upravo.
 • ·Sajenje drevesa in čiščenje dela Ljubljane v petek, 21. avgusta med 17. in 18. uropred stavbo fakultete. Lahko pa se nam pridružite že prej, ob 16.45 na osvežilno zelenem smutiju.
 • ·Druženje s študenti – vabimo vas, da se nam pridružite na številnih aktivnostih, prostočasnih in pedagoških, ki jih bomo izvajali skupaj s študenti. 
  Celoten program >>
 • ·Pogovor s tujimi in domačimi strokovnjaki na temo modernizacije javnega sektorja – številni sodelujoči profesorji iz Slovenije in tujine vam ponujajo zanimive poglede na preobrazbo javnega sektorja v bodoče. Vabljeni na pogovor z njimi. 
  Seznam predavateljev >>

 

Več o poletni šoli in podroben program:

·Challenges in Public Administration – Transformation for the Future

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.