Mednarodno obarvana Škisova tržnica 2018

Škisova tržnica bo tudi letos, 10. maja, postala dom študentom iz tujine in jim dala priložnost, da občutijo pravi študentski raj na zemlji. Del prizorišča na Kardeljevi ploščadi se bo spremenil v Mednarodni otoček (International ocean), ki bo obiskovalcem poleg domače kulinarike študentskih klubov, nudil tudi izkustvo tujine iz prve roke.
Mednarodni otoček, ki še dodatno popestri popoldansko dogajanje na Škisovi tržnici, bo tudi letos združeval tuje študente in različnih držav. Poleg lokalnih študentov se bodo tako s tradicionalnimi dobrotami predstavili tudi tuji študentje, prostovoljci in drugi mladi, ki trenutno bivajo v Sloveniji. Obiskovalci bodo lahko v sproščenem vzdušju poklepetali s tujimi vrstniki, izmenjevali izkušnje in poglede ter uživali v dobrotah sveta.

Tokrat se bodo na mednarodnem otočku predstavile naslednje države: Kitajska, Italija, Nizozemska, Japonska, Nemčija, Litva, Hrvaška, Makedonija, Južna Koreja, Turčija ter druge. Poleg študentov, ki prihajajo iz različnih tujih držav, pa z mednarodnim otočkom želimo promovirati tudi mobilnost med mladimi. V sodelovanju z različnimi mladinskimi organizacijami, ki delujejo na tem področju, želimo mladim obiskovalcem predstaviti vse možnosti in priložnosti, ki jih čakajo v tujini. S tem namenom se bodo na tržnici predstavila tudi društva IAESTE, AEGEE, Zavod Voluntariat, Društvo študentov koreanistike, Japonološko društvo IKKYU ter Klub študenata Istarski klub Rijeka.

Mednarodna nota in kulturna raznolikost vsako leto obogatijo dnevno dogajanje, mu doprinesejo nov val energije, Škisova tržnica pa postaja vse bolj prepoznavna tudi izven meja Slovenije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.