Mednarodno usposabljanje Popotniškega združenja Slovenije v okviru programa Erasmus + v Bovcu

V Popotniškem združenju Slovenije smo ponosni, da je Nacionalna agencija MOVIT odobrila projekt z naslovom “Napiši projekt in izboljšaj svoje kompetence”.

 

Še posebej smo veseli, da gre za prvo tovrstno usposabljanje v katerem sodeluje spodaj naštetih sedem držav in se odvija v Goriški regiji.

 

Projekt, ki se bo odvijal v Bovškem Youth Hostlu med 24. marcem in 2. aprilom, bo 24 udeležencem iz Slovenije, Italije, Španije, Romunije, Poljske, Bolgarije in Litve omogočil pridobitev novih kompetenc in jih usposobil za pripravo projektov v okviru programa Erasmus +.

 

Pomen projekta za udeležence in tiste, katerim bodo usposobljeni udeleženci predstavili pridobljena znanja, je večplasten, v pet točk pa lahko strnemo ključne cilje:

 

1. Dvig kompetenc s področja pisanja in priprave projektov v okviru programa Erasmus +,

2. Razviti sposobnosti za ugotavljanje in analizo potreb mladih,

3. Razviti veščine za motivacijo mladih pri pisanju in izvajanju projektov v okviru Erasmus +

4. Dvig samozavesti štiriindvajsetim mladinskim delavcem za pisanje in implementacijo  mladinskih projektov v njihovem okolju in

5. Pripraviti brošuro in e-brošuro z navodili kako pripravljati Evropske mladinske projekte in kako motivirati vključenost mladih v te aktivnosti.

 

Prenos pridobljenega znanja različnim skupinam mladim bodo udeleženci izvajali v svojih okoljih, prvič pa bomo to izvedli že med samim projektom, ko bomo možnosti izvajanja projektov v okviru programa Erasmus + predstavili dijakom v Postojni predvidoma 31. marca. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.