Mega žur v …

Še malo pa bomo odštevali zadnje dneve, ure, minute in na koncu sekunde tega leta. Za nekatere je bilo uspešno, za druge malo manj uspešno leto. A na koncu se vsi veselimo novega leta.

Letošnje leto si bomo zapomnili po odpuščanju delavcev, po poplavah, študenti pa po izpitih in demonstracijah ob malem delu. A ko pride konec leta, na vse skupaj pozabimo in samo razmišljamo, kako ga bomo preživeli, čeprav letos nekateri zaradi finančnih težav ne bodo tako praznovali, kot bi si želeli. Konec koncev ni tako pomembno, kje smo, ampak s kom preživimo zadnjo noč letošnjega leta.

Kako boste preživeli letošnjo najdaljšo noč? Boste doma ali se boste odpravili na potovanje? Povprašali smo na potovalnih agencijah in med ljudmi, kaj imajo v načrtu za zadnji dan tega leta.

Jernej Mahne iz agencije Potovanje d.o.o., Ljubljana nam je posredoval nekaj njihovih letošnjih top destinacij za novo leto:
1. Mega žur v Budimpešti, odhod: 30. 12., 3 dni, cena: 129 €/osebo – zelo ugodna cena.
2. Novo leto v Beogradu, odhod: 29. 12., 3 dni, cena 139 €/osebo, namestitev je v hotelu Slavija v strogem starem mestnem jedru.
3. Praga, odhod: 29. 12., 3 dni, cena 149 €/osebo – priporočamo.
4. Amsterdam – Holandija, odhod: 29. 12., 5 dni, cena 249 €/osebo – silvestrovanje na ulicah Amsterdama.
5. Na Hrvaškem priporočajo silvestrovanje v Novem Vinodolskem v hotelu Lišanj 2*, kjer boste za 3 x polpenzion odšteli le 99 €/osebo. V hotelu bo potekal tudi poseben novoletni klub s pestrim dogajanjem.
6. Kot novost v letošnjem letu imajo 3-dnevni aranžma z letalom v Dubrovnik. Namestitev v hotelu Valamar Lacroma Resort 4* za le 299 €/osebo.
7. V ponudbi pa imajo tudi novoletne počitnice na Malti, Cipru ter v Egiptu z odhodi iz Ljubljane.
Vso novoletno ponudbo si lahko ogledate na spodnji povezavi: http://www.potovanje.si/novo-leto/.

Povpraševanje letos nič manjše
Na nastalo situacijo v letošnjem letu v Sloveniji bi si mislili, da bo povpraševanje za novoletna potovanja manjše, a Jernej Mahne iz agencije Potovanje d.o.o., Ljubljana pravi: »Pri nas nismo zasledili manjšega povpraševanja za novoletna potovanja in počitnice glede na prejšnja leta. Zaznati je celo večje povpraševanje kot lani.«

Kam najraje gremo za novoletne praznike?
Ljudje se še vedno najraje odločajo za krajša potovanja v evropske prestolnice (Budimpešta, Praga, Beograd, Sarajevo, Pariz, …). Veliko se jih odloči tudi za silvestrovanja v hotelih na Hrvaškem ter v Sloveniji. Opaziti je tudi porast povpraševanja po novoletnih počitnicah na Mediteranu (Malta, Ciper, Egipt).
Koliko ljudje v povprečju potrošijo za novoletne aranžmaje, težko rečem, saj se cene zelo razlikujejo, neka povprečna ocena je, da potrošijo cca. 150 €/osebo. Aranžmaji se rezervirajo kar vnaprej, saj so mesta omejena in se hitro polnijo, pa tudi izbira je sedaj še precej večja. Se bo pa kakšno mesto prav gotovo našlo tudi za zamudnike, ki bodo svoj novoletni aranžma želeli rezervirati tik pred zdajci.

Priporočilo agencije Potovanje d.o.o., Ljubljana
Mladim definitivno priporočamo Budimpešto, kjer zabave ne manjka tako na prostem kot tudi v številnih diskotekah in barih. Prav tako smo pripravili cenovno zelo ugoden program – Mega žur v Budimpešti z odhodom 30. 12., 3 dni, cena 129 €/osebo.

Mojca Buh

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.