Memoriada 2013

Na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru bo 16. marca med 8 in 16 uro potekalo peto odprto prvenstvo Slovenije v pomnjenju Memoriada 2013.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru organizira Odprto prvenstvo v pomnjenju Memoriada 2013. Peto odprto prvenstvo Slovenije v pomnjenju bo potekalo v Mariboru na fakulteti in sicer 16. marca 2013 med osmo in šestnajsto uro.

Trije najboljši tekmovalci bodo prejeli denarno nagrado. Vsi tekmovalci pa bodo prejeli priznanja za udeležbo na tekmovanju, prvi trije v vsaki kategoriji prejmejo tudi medalje.  Tekmovalci se bodo pomerili v disciplinah :

–          imena in obrazi,

–          hitra števila,

–          abstraktne slike,

–          binarna števila,

–          besede,

–          izmišljeni datumi zgodovine,

–          hitre karte.

Na tekmovanju se bo preverjalo sposobnost hitrega učenja in ne predhodnega znanja tekmovalcev. Kategorije tekmovalcev so tako razdeljene na osnovnošolce, dijake in mladince do 18 leta, odrasle in seniorje nad 65 let.

Priprave na tekmovanje niso potrebne. Letošnje tekmovanje je prelomnica, saj se ga bodo prvič udeležili najboljši tekmovalci v miselnih športnih igrah iz tujine (Boris Nikolaj Konrad, Christian Schäfer in Analena Fischer). To bo odlična priložnost za prenos njihovega znanja in veščin na slovenske tekmovalce. Letos bo tudi prvič možno, da se s pomočjo UM FERI in portala memocamp.de, prvi na svetu izvedejo tekmovanje v pomnenju preko spletnega portala www.memovamp.de, kjer lahko tekmovalci že sedaj brezplačno preverijo miselne sposobnosti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.