Mesec sociale in zdravstva

Mesec april je pri Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani že tradicionalno Mesec sociale in zdravstva. Letos se bo zgodil že sedmič – v štirih tednih pa se bo odvilo 14 zanimivih in za študente brezplačnih dogodkov.
Teja Hribar, vodja projekta Mesec sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani 2010: »Predavanja, delavnice, okrogle mize in druge vrste družabni dogodki bodo zaznamovali tudi letošnji Mesec sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani. Štipendije, zaposlovanje, študentsko zdravje, krvodajalstvo, gibanje, študentske družine, študentsko delo, nasilje in zlorabe so med drugim teme s področja sociale in zdravstva, ki jih želimo približati študentom, zato smo jih tudi uvrstili v letošnji program.«

Otvoritveni dogodek letošnjega Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani je predavanje z naslovom Feng shui v študentski sobi, ki bo že danes ob 17. uri v Kiberpipi.

Drugi teden Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani bodo zaznamovali Dan zdravja, predavanje z naslovom Vpliv industrije na zdravje mladih, simpozij na temo Ali je tudi 0,5 ‰ preveč? in predavanje o kadrovskih štipendijah.

Tretji teden bodo zaznamovali dogodki, kot so Okrogla miza o študentskih družinah, predavanje o varnosti in zdravju pri delu študenta, predavanje z naslovom Biofeedback. Osrednja dogodka tega tedna bosta sicer 5. tek Misli na srce, ki ga ŠOU v Ljubljani organizira z Društvom študentov medicine Slovenije, in Dan zaposljivosti, na katerem bodo študentje dobili veliko informacij o iskanju zaposlitve, o tem, kako napisati prijavo na zaposlitveni oglas ter o obnašanju na zaposlitvenem razgovoru.

Zadnji teden Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani bo minil v znamenju Študentskega krvodajalskega tedna, ki ga pod sloganom Častim ½ litra? organizirajo vse slovenske študentske organizacije in klubi. Ob tem se bodo zgodili še predavanje Mladi starši na temo medsebojnih odnosov in vzgoje otrok ter predavanje o nasilju in spolni zlorabi. Mesec sociale in zdravstva ŠOU V Ljubljani se bo zaključil z delavnico o kulturnem obnašanju za mizo z naslovom Kdo ima več bontona?

Celoten program Meseca sociale in zdravstva ŠOU v Ljubljani preberite v brošuri ali na www.sou-lj.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.