Mariborski študentje tudi letos pomagajo starejšim občanom mesta Maribor

Pod okriljem ŠOUM bo tudi letos potekalo Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru bo tudi letos izvedla projekt Spomladansko čiščenje in urejanje okolice domov starejših občanov mesta Maribor. Prvi del akcije bo potekal danes, 1. aprila 2010, v njej pa sodelujejo predvsem sodelavci ŠOUM in ostali študentje, ki so pripravljeni prostovoljno pomagati.

Cilj projekta je pomoč tistim občanom, ki si sami ne morejo očistiti in urediti okolice svojih domov. Tako jim bodo mariborski študentje uredili in počistili dovozne poti ter okolico svojih domov (posekali grmovje s poti, porezali veje dreves, okopali vrtove, pograbili okolico in očistili smeti iz okolice njihovih domov ….).

Projekt poteka v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu, ki je izbral tiste občane, ki so pomoči resnično najbolj potrebni. Vodja projekta Damir Jošar je ob začetku izvajanja projekta poudaril: »Ta projekt je za ŠOUM že večletna praksa, ob tem pa izvajamo tudi jesensko in zimsko čiščenje in urejanje okolice starejših občanov. Prav mladi smo namreč tisti, ki moramo biti pobudniki reševanja tovrstne problematike, kajti zavedamo se velikega pomena solidarnosti predvsem do tistih, ki jim je tovrstno delo oteženo«.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.