Mestna galerija Ljubljana s pestrim programom v leto 2010

V Mestni galeriji Ljubljana za letošnje leto napovedujejo pester program.
Kot prvo bodo v januarju v prostorih na Mestnem trgu 5 odprli razstavo Nikjer je najlepše, ki bo z arhitekturnega, socialnega in družbenega vidika ter z raznolikimi pristopi obravnavala mesto Ljubljana prek fotografije, videa, instalacije in knjige.

Projekt Komunikacijske mreže je diskurzivne narave in bo v marcu v ospredje postavil eno izmed poslanstev umetnostnih institucij, to je ustvarjanje novih komunikacijskih mrež tako z lokalnim okoljem, kot širše z drugimi mrežami, in sicer na način transverzalnega povezovanja, so za Slovensko tiskovno agencijo povedali v galeriji, ki sicer deluje pod okriljem Muzejev in galerij mesta Ljubljana.

V drugi polovici aprila bodo v galeriji odprli razstavo del nagrajencev švicarske fundacije Friedrich Vordemberg-Gildewart. Slikarka Hui Qin Wang bo konec maja svoja dela predstavila na postavitvi Prepletena pot. Skozi dela, nastala med letoma 1999 in 2009, bo viden desetletni medkulturni dialog med Kitajsko in Slovenijo. Razstava Compagni di viaggo bo v začetku julija ponudila izbrana dela s poudarkom na predstavnikih umetnostne smeri arte povera.

Sicer pa se bo mestna galerija z razstavo Frazeraj vključila tudi v projekt Ljubljana -svetovna prestolnica knjige. Razstavo bodo odprli sredi septembra. Na njej bodo na primeru izbranih frazemov iz slovenskega jezika raziskali njegovo golo neposrednost. Postavitev bo vključevala dela sodobnih umetnikov, zgodovinske predmete, povezane z izvorom posameznih frazemov.

Konec oktobra bodo v galerijo vabila dela Zmaga Lenardiča, instalacije, ki jih umetnik s skupino sodelavcev razvija od leta 2000. Konec leta pa bo zaznamovala predstavitev mladih umetnikov z območja nekdanje Jugoslavije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.