Začenjajo se zimske razprodaje

Danes se začenja zimska razprodaja tekstilnega blaga, obutve in športne opreme.
Mnogi trgovci bodo v ta namen prvi dan razprodaj trgovine odprli nekoliko prej, izdelke pa bodo ponujali po do 60 odstotkov nižjih cenah.
V času zimskih razprodaj bodo v Hervisu cene posameznim izdelkom znižali od 20 do 50 odstotkov. V njihovih trgovinah so popuste na nekatere izdelke ponujali že decembra, vendar zaradi tega na razprodajah ne pričakujejo manjšega obiska.

Objava o uvedbi razprodaje mora vsebovati podatek o vrsti blaga, odstotku znižanja in času trajanja tovrstne razprodaje. Blago, ki je na razprodaji, mora biti označeno s ceno pred znižanjem in z znižano ceno, je poudarila pravna svetovalka na Zvezi potrošnikov Slovenije Ana Gregorčič.
Če je odstotek znižanja objavljen v razponu, mora najvišji odstotek znižanja zajemati najmanj eno četrtino vrednosti vsega blaga, ki je na razprodaji, so pojasnili na tržnem inšpektoratu ministrstva za gospodarstvo.
Tržna inšpekcija bo v času zimskih posezonskih razprodaj ugotavljala spoštovanje zakona o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami, zlasti z vidika zavajajočega oglaševanja.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.