Mimo gneče do subvencionirane študentske prehrane

Na točkah SŠP, ki jih pokriva ŠOUM, bo od 19. septembra dalje še na dodatnih točkah možen vpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) oziroma podaljšanje za študijsko leto 2016/17.

Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času vpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani Študentske prehrane pod zavihkom točke SŠP.

Vpis oziroma podaljšanje v sistem subvencionirane študentske prehrane, lahko od 19. 9. naprej uredite na naslednjih lokacijah, ki jih pokriva ŠOUM:

  • MARIBOR: Gosposvetska cesta 86 (stalna točka SŠP)
  • MARIBOR: Gregorčičeva 17
  • KRANJ: Kidričeva 55a (stalna točka SŠP)
  • CELJE: Mariborska cesta 2 (stalna točka SŠP)
  • MURSKA SOBOTA: Zvezna ulica 10
  • VELENJE: Šaleška cesta 3

Od 26. 9. bo v Mariboru začasna točka odprta tudi v Kavarni Štuk.

S 1. 10. 2016 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno potrdili statusa študenta. Ker sistem deluje avtomatsko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene iz preteklih mesecev. Te boste lahko koristili šele, ko boste uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani www.studentska-prehrana.si v elektronski brošuri najpogostejša vprašanja študentov.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej in da uporabite začasne točke ter s tem razbremenite stalne lokacije SŠP.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.