Minister Svetlik včeraj podpisal pogodbo

Minister Svetlik včeraj podpisal pogodbo o sofinanciranju programov pripravništva za študente Fakultete za socialno delo.

Na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve so se skupaj s študenti in študentkami Fakultete za socialno delo na podlagi obstoječih sistemskih in finančnih možnosti dogovorili, da pripravništvo diplomantom s področja socialnega dela zagotovimo preko programa, sofinanciranega iz Evropskega socialnega sklada, katerega namen je med drugim prav povečevati zaposlitvene možnosti ter zagotavljati izkušnje prvim iskalcem zaposlitve.

Za celotno izvedbo programa je za obdobje od leta 2010 do konca leta 2014 predvidenih 10 milijonov evrov. Predvidoma bo na vsakem javnem razpisu izbranih 100 izvajalcev, ki bodo za obdobje najmanj 12 mesecev zaposlili iskalca prve zaposlitve – pripravnika. Celotno število vključenih iskalcev prve zaposlitve v celotnem obdobju izvajanja programa bo predvidoma 500 (100 pripravnikov na leto).

Z namenom čim hitrejšega izvajanja programa »Pripravniki«, je minister dr. Svetlik včeraj že podpisal pogodbo o sofinanciranju teh programov. Pogodba je bila posredovana v podpis Socialni zbornici Slovenije, ki bo javni razpis objavila predvidoma v roku enega meseca. Takrat bodo zagotovljene tudi vse pravne podlage za izvršitev predplačila Socialni Zbornici Slovenije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.