Ministrstvo sofinancira mobilnost študentov iz šibkejših socialnih okolij

Na šolskem ministrstvu podpirajo mednarodno odprtost visokega šolstva in menijo, da je ključna za pridobivanje izkušenj in dodatnega znanja ter za povečanje možnosti zaposlovanja. S tem ciljem ministrstvo sofinancira študijske izmenjave in prakse v tujini za študente iz socialno šibkejših okolij, so sporočili z ministrstva.

Podatki kažejo, da se za mobilnost v najmanjšem deležu odločajo študenti iz socialno šibkejših okolij. Delež teh je okoli 13 odstotkov med tistimi,ki se odločajo za mobilnost. Zato se je ministrstvo odločilo sofinancirati študijske izmenjave in prakse v tujini za te študente. Rok za sprejem ponudb je 31. avgust. V želji, da bi čim več študentkam in študentom omogočili študentske izmenjave od 21. julija na ministrstvu za izobraževanje, znanost in športpoteka poziv visokošolskim zavodom, da kandidirajo za sofinanciranje mobilnosti študentov iz socialno šibkejših okolij.Tako bodo od študijskega leta 2016/17 dalje sredstva za ta namenski dodatek za Erasmus+ študente v višini mesečnega dodatka 270 evrov na študenta zagotovljena s strani ministrstva v okviru sredstev Evropskega socialnega sklada. Dodatek bodo izplačali študentu v celoti pred odhodom na mobilnost. 

Sredstva, ki bodo na voljo, so razdeljena na Vzhodno in Zahodno kohezijsko regijo, in sicer skupno znašajo 3,62 milijona do vključno leta 2019. Vlada je namreč julija sprejela strategijo internacionalizacije slovenskega visokega šolstva do leta 2020. Ta med pet ključnih področij za uresničitev vizije na prvo mesto postavlja mobilnost kot ključen del slovenske visokošolske skupnosti, odprte v mednarodno okolje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.