MINT IH Ljubljana podarja tečaj CELTA

Jezikovni center MINT International House Ljubljana v sklopu svetovne akcije ob 50-letnici prvega International House tečaja o metodiki in didaktiki za učitelje angleščine  organizira natečaj z glavno nagrado tečaj Cambridge CELTA (Certificate in English Language Teaching to Adults), ki je vredna skoraj 1.200 evrov. Rok za prijavo na natečaj je 25. maj 2012.

 

Vsem mladim, ki želijo potovati po svetu, spoznavati druge kulture in pridobiti delovne izkušnje v tujini, ponuja MINT International House Ljubljana s tečajem CELTA odlično priložnost, da se jim te želje izpolnijo. CELTA je 4‑tedenski intenzivni tečaj za pridobitev mednarodne kvalifikacije za učitelja angleščine za odrasle. Skozi tečaj spoznate principe učinkovitega učenja po komunikativni metodi, svoje znanje pa nadgradite in izpopolnite skozi pet sklopov, ki so: učenci in učitelji ter kontekst učenja in poučevanja; jezikovna analiza in zavednost; jezikovne veščine – branje, poslušanje, govorjenje in pisanje; načrtovanje in viri za različne kontekste; ter razvijanje didaktičnih veščin in profesionalizma. Mednarodna priznanost certifikata Cambridge CELTA pa omogoča vsem, ki ga pridobijo, da poučujejo kjerkoli po svetu.

 

V akciji, ki obeležuje 50 let usposabljanj učiteljev v okviru krovne organizacije International House, sodelujejo tudi številne druge šole v mreži International House – ta je prisotna v več kot 50 državah.

 

Kako do brezplačnega tečaja? Če ste študent ali diplomant, starejši od 20 let in z odličnim znanjem angleščine, dobite možnost za pridobitev certifikata in raznovrstnih, čudovitih izkušenj s sodelovanjem na natečaju. Do petka, 25. maja 2012, pošljite na e-naslov info@mint.si prijavo v obliki motivacijskega pisma, seveda v angleščini. Najbolj izvirno motivacijsko pismo bo nagrajeno s 4-tedenskim brezplačnim tečajem CELTA. MINT IH pa bo podelil tudi tolažilne nagrade – izbrali boste lahko med brezplačnimi 14-dnevnimi osvežitvenimi tečaji konverzacije v juliju in avgustu ali knjižno nagrado.

 

Mojca Hergouth Koletič, direktorica MINT International House Ljubljana, je o akciji povedala: »Zelo smo veseli, da smo del International House in lahko ob tej posebni priložnosti podelimo tečaj za pridobitev kvalifikacije Cambridge CELTA. Še posebej pa me veseli, da bomo z natečajem zmagovalcu ali zmagovalki omogočili neprecenljivo znanje o poučevanju angleščine in nepozabne mednarodne izkušnje, ki jih CELTA nudi. Zato vse mlade res lepo vabim, da se prijavijo na natečaj in izkoristijo to priložnost

 

Več informacij o natečaju tukaj, pišete pa lahko na info@mint.si ali pokličete na telefonsko številko 01 300 4 300.

 

Osebna izkušnja Ane Jereb s CELTO

Moje ime je Ana Jereb in trenutno živim in delam v Moskvi, Rusiji, kot učiteljica angleščine.

Vedno me je vleklo v tujino, videti in doživeti širni svet sem si želela bolj kot karkoli drugega, zato sem se tudi odločila študirati kulturno antropologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Toda izkazalo se je, da mi to ne bo nič kaj pomagalo pri možnostih dela v tujini. Prej bi lahko rekla, da so moje možnosti spoznavanja sveta zaradi nizke zaposljivosti kulturnih antropologov,  skoraj nemogoče.

Potem sem pa nekega dne na internetu zasledila, da bi lahko delala kot učiteljica angleškega jezika. Vse kar bi poleg odličnega znanja angleščine potrebovala, je CELTA. Na hitro sem poiskala, kaj to je in ali lahko tečaj opravim v Ljubljani. Ugotovila sem, da je Mint International  House pooblaščeni center Univerze Cambridge in od 2006 izvajajo CELTO v Ljubljani. Naslednje leto sem zbrala dovolj denarja in – voila! Svet se mi je odprl.

Najprej sem odšla živeti v Moskvo in se po priporočilu Mojce Hergouth Koletič, direktorice Mint International House Ljubljana, zaposlila na International House v Moskvi. Po koncu pogodbe sem se preselila v Milano, tudi tam sem delala za International House.  Po zaključku pogodbe v Italiji sem se preselila v Mehiko, ravno tako sem bila zaposlena na International House.  In lani maja sem prišla nazaj v Moskvo.

Ljubim svoje življenje in upam, da se bodo mnogi med bralci tega besedila odločili za podobno življenjsko pot kot sem se jaz. Najti delo je skorajda smešno lahko. Plačilo je odvisno od države, kamor greš (v Rusiji na primer se da zaslužiti mnogo, medtem ko je v Mehiki to težje ali včasih nemogoče). Prijatelje in znance spoznaš med neverjetno mešanico narodnosti (in Slovenci smo prava eksotika v tej združbi!).

Vem, da je selitev v tujino včasih strašljiva ideja, toda verjemite mi, nič hudega se ne zgodi. Če bi koga zanimalo več podrobnosti h, mi lahko pošlje mail z vprašanji in z veseljem bom odgovorila nanje. Moj e-mail naslov lahko dobite na Mint International House na info@mint.si .

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.